maandag 14 juli 2008

KMSH Agility: Winst voor Dorit op VP in Lier ( HS Pallieter )




Grote verrassing gisteren, bij onze eerste deelname aan een grote KMSH agilitywedstrijd (lees: tussen massa's border collies !) bij HS Pallieter in Lier. Dorit legde bij haar debuut in de categorie Large Graad 1 direct 2 foutloze parcoursen af, wat haar meteen ook 2 U'tjes in haar werkboekje opleverde ! Reeds heel blij gingen we in de namiddag huiswaarts, want we hadden reeds al onze parcoursen gelopen en er was een computerpanne bij het opmaken van de uitslagen. De uiteindelijke rangschikking wisten we zo dus nog niet, maar uiteraard verwachtten we door onze vroegere ervaringen dat er wel minsten 3 snellere borders vóór ons zouden eindigen. Onze clubleden Chris en Bonnie zouden ons boekje meenemen en we gingen dit deze morgen dan in Sint-Niklaas terug 'collecteren'.
Na een wel zeer enthousiaste begroeting door alle 6 de honden van C&B, en in het bijzonder van de oudste herder, kwam dan de ongelofelijke boodschap dat Dorit het Vast Parcours zelfs had gewonnen !
Nooit verwacht dat we bij onze terugkeer in het belgische agilitypeloton zo'n start zouden kunnen maken, en op de jumping was er zelfs ook nog een top-10 plaats te noteren (7e plaats).

We zien al uit naar een spannend vervolg, maar wel met de voetjes op de grond, want we weten van de laatste nederlandse competitiewedstrijd dat het soms vlug kan keren... ;-) Maar nu even een paar dagen genieten !
Op de foto's Dorit met medaille, in het gezelschap van grote broer die vindt dat hij het haar toch maar allemaal voorgedaan heeft... ;-)

Nog een dankjewel aan Bonnie om ons op het podium te vertegenwoordigen, aan onze trainers voor de talrijke tips, en nogmaals de groeten aan alle 'oude' bekenden die we in Lier terug tegen het lijf liepen !

4 opmerkingen:

Stefaan zei

dikke proficiat aan deze polyvalente sporters.

Anoniem zei

Nu dat Dorit geproefd heeft van 't podium bij agility, verwachten we 't zelfde voor de cross hé!!

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Dat zal iets moeilijker zijn voor mij, agility doen we al 8 jaar he... ;-) Maar wie weet zorgt Selena eerstdaags voor een verrassing ???

Unknown zei

Gefeliciteerd Gunther en Dorit met dit mooie resultaat. Ik heb in september mijn eerste landelijke wedstrijd in Nederland met Skay, dus maar hopen dat hij het ook zo goed doet.

Groetjes Henk Simon, Boxerclub Utrecht