maandag 17 mei 2010

2e Wedstrijd Boxer Agility 2010, Overijssel (NL): 3e plaats voor Dorit


Moe maar voldaan zijn we zojuist weer teruggekeerd van een lang weekendje Twente (NL), met op zondag de 2e boxerwedstrijd van de nederlandse Boxer Agility Competitie.
Het spelletje was deze keer een lastig Vast Parcours, met een eerste zeer technisch gedeelte met 2 buizen en een slalom in een moeilijke hoek, en een snel eindgedeelte. We moesten starten, en onze 'run' zag er eigenlijk niet uit. Ik heb Dorit zeker 3x moeten blokkeren, en dankzij de snelheid van Dorit kwamen we toch nog onder de standaard parcourstijd aan de finish. Tot onze verbazing deed er niemand meer beter, en zo was de eerste parcourswinst van de dag onverwacht al binnen.
Dan was het tijd voor het eerste Vast Parcours van de competitie, en 't was lang geleden, maar Dorit kreeg halverwege weer eens "'t zot". Op een combinatie brug-buis en wederom brug mistte ze daardoor liefst 2 raakvlakken. Omdat ze toch weer snel was mochten we nog blij zijn met een 7e plaats. De dagoverwinning zou al zeker voor iemand anders zijn, en Willy met Dummy gingen alvast aan de leiding.
Het 2e parcours ging al veel beter. Foutloos, maar iets minder snel, omdat ik druk zette op Dorit op de brug (gelet op de 2 fouten op het vorige parcours). Op dit parcours werden door de andere combinaties best veel fouten gemaakt, en zo dachten we gewonnen te hebben, omdat we van omstaanders te horen kregen dat snelste concurrent Henk met Skay duidelijk een raakvlak had gemist op de brug. Er waren er wel die de keurder geen fout zien geven hadden. Verwarring, maar de uitslag maakte vlug duidelijk dat er geen raakvlakfout gegeven werd. Het filmpje van Henk zal wel uitsluitsel geven over de bewuste fase, maar de winst ging op dit parcours alleszins naar hun, en zelf konden we een 2e plaats bijschrijven.
We besloten om nog eens voluit de snelheid van Dorit uit te spelen op de niet zo moeilijke jumping, en daar behaalden we dan wel de 1e plaats in een supertijd.
Ook op het afsluitende spelletje konden we nog eens vlammen op het jumping-gedeelte, en we behaalden ook daarop de winst, doordat een medespeler van KG Overijssel ook geen fouten maakte op de raakvlakken.
Volgende maand spannend vervolg in Utrecht (Amersfoort) !

Geen opmerkingen: