zondag 18 april 2010

Verslag Marathon Zeeuws-Vlaanderen


Eindelijk was het zover, om 10u vertrokken we gisterenmorgen richting de markt van Hulst, na een onregelmatige nachtrust en mét een volle maag met nog wat extra pannenkoeken. Het werd tijd, want na een voorbereiding van 18 weken wil je toch wel aan de slag !
Onmiddelijk kwamen we veel bekenden tegen aan de startplaats, waaronder (alleen) witte kenianen, den Dirk met Micaëla, natuurlijk Steven, Sofie en Umi met begeleiders Ann en Joost met Loris, den Duvel, supporters Ellen en Jordi, Joggers van Stekene, al dan niet deelnemend, enz...
De bedoeling was om met Steven en den Duvel zeker de eerste 30km samen te blijven op een tempo tussen 4:50 en 5:00. Op de wal van Hulst was er echter al vlug een gat van enkele seconden, en ik dacht, die komen na de wal wel weer vlug terug aansluiten. Toen ik in de Waterstraat eens achter mij keek, zag ik dat ze toch weer wat verder zaten. Ik besloot maar het huidige tempo verder te lopen, want het ging vlot zo, en we zagen verder wel wat er zou gebeuren. Ik vond een groepje van een 6-tal, en zo liepen we mijn trainingsgebied, de (K/C)lingse bossen, binnen. Veel bekenden daar, waardoor ik mij eigenlijk van het lopen daar zelf niet veel meer herinner, behalve natuurlijk het feit dat mijn ouders op het eind en op de afgesproken plaats klaarstonden met mijn eerste flesje sportdrank. Zo liepen we verder het bos uit en kwamen we op Kapellebrug aan, aan de oversteek naar de Steense bossen, op zo'n 200m van mijn thuis. Ik weigerde naar links te kijken, want ik moest maar eens in de verleiding komen... ;-) Opvallend was dat hier veel volk stond aan de parking van de eerste supermarkt in NL.
Op het eind van de Steense bossen stond Kris Vlyminck klaar om met ons mee te lopen, en hij besloot verder te wachten op Steven en den Duvel. Aan de oversteek naar de Heikantse bossen stond Selena dan klaar met mijn 2e drankje, samen met de onze supporters van VOLH Stekene.
Ik bleef verder samen met het groepje voor de plaatselijke ronde te Heikant, waar we nog 2x van de aanwezigheid van onze supporters konden genieten. Chris Verbeeck besloot om verder mee te rijden, en ter hoogte van 't Speelhof vond ook Dirk Verwulghen van de Joggers Stekene de aansluiting met ons groepje, dat vervolgens (vanaf de drankpost) helemaal uiteenviel. We liepen met ons tweeën verder, en verteerden zo de kasseistrook (door er naast lopen) en de prachtige Fortenroute, mijn favoriete stuk van deze marathon. Het tempo lag hier km na km rond 4:55, en na dit laatste stuk kwam Selena weer in zicht en stond ook Tanja van de hondenschool met de kindjes te supporteren.

Daarna liepen we Axel binnen, en na het voetbalterrein van VV Axel moest ik mijn looppartner laten gaan. Hij besloot wat te versnellen, en ikzelf had het even moeilijk met de maag. Het drinken wilde niet meer zo goed lukken, en even later (vanaf de 31e kilometer) ging het tempo ook omlaag. Ik dacht flink omlaag, maar het viel nog mee. Het werden 7 kilometers met tempo's tussen 5:04 en 5:14, waarmee ik kon leven, want op het fietspad tussen Axel en Terneuzen was er toch wel wat tegenwind, en ook het Land van Meijer (waar we voor gewaarschuwd waren) viel best mee.
Zo liepen we Terneuzen binnen, en dat waren mijn zwaarste kilometers. Langs de kreek daalde het tempo 3 kilometer lang naar een tempo van om en bij de 5:20. We passeerden vlakbij de dierenkliniek de Ottenhorst, en toen moest ik even aan onze Cujo denken. Dat laatste deed mij terug de pijn verbijten en het tempo ging terug omhoog.
Bij het opgaan van de Scheldedijk riep Selena nog dat den Duvel op komst was, maar boven aangekomen dacht ik nog maar één ding : die tijd gaan ze mij niet meer afpakken, nu zo vlug mogelijk binnenlopen ! Er werd nog wat versneld, en toen Wilco (hij liep de estafette) me even later voorbijliep riep hij "probeer nog aan te pikken !". Dat probeerde ik ook. Het lukte natuurlijk niet meer echt, maar ik probeerde in de buurt te blijven, en zo liep ik de laatste kilometer in 4:37 binnen. Ik zag de klok seconde per seconde naar de 3u30min gaan, en ik wilde er kost wat kost onderblijven. Die stomme helling naar de finish nog naar omhoog, en toen ik over de finish ging sloeg de klok op 3u29m59sec !!! Supergelukkig strompelde ik verder, en even later zag ik Selena, Chris Verbeeck en Edwin dlR staan. Even wat problemen gehad om de finishzone buiten te geraken (ik was in de EHBO tent verzeild geraakt), en toen kon het feesten beginnen. Den Duvel kwam even later binnen, en nog iets later ook Steven die pech had gehad met krampen en de knie. Dirk (knap 3u20m !) was al door zijn Micaëla opgefrist, en zij deed prompt nog eens hetzelfde met mij.
Er werd afscheid genomen van de VOLH-vrienden, en daarna zijn we nog op een terrasje blijven hangen waar een aantal Palm Royale'kes werden genuttigd...

Als laatste nog 2 minder leuke dingen waar eigenlijk mijn broek van afzakt:

1) in de uitslag krijg je een tijd van 10 seconden extra ...
2) wanneer je na een superleuke dag naar huis gaat, krijg je nog een parkeerboete van 52 euro te verwerken, nadat Selena door een Terneuzenaar naar een geldige parkeerplaats verwezen werd...
Bedankt SPORTgemeente TERNEUZEN !!! We zullen nog eens de middenstand komen steunen...

12 opmerkingen:

Tom zei

Misschien heb jij je horloge pas ingedrukt toen je de startlijn passeerde en is dit je brutotijd? Ik moet eerlijk zeggen dat de tijd bij mij wel klopte, maar ik heb ook gelijk met het startschot afgedrukt.
Anyway, laat zulke kleine dingen toch de pret niet drukken zeker? Je hebt gisteren ruim 42 km. gelopen, in een nieuw PR. Geniet er van!

PS. Wat was de afstand op jouw GPS?

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Tom, ik heb gekeken op de klok die boven de finish hing. 3u30 is één van de magische grenzen he, zoals 4u voor de één, en bvb. 3u15 voor de ander, daarmee vind ik het wel jammer. Maar uiteraard ben ik al heel tevreden met de PR !
Voor de afstand kwam ik uit op 42,150m ! En jij ?

Wim zei

Proficiat met deze mooie tijd. Laat die 2 laatste puntjes niet aan je hart komen, maar geniet van de knappe prestatie!

Anoniem zei

Gunther,

Echt super gelopen!! En wat die paar seconden betreft....je moet nog een uitdaging overhouden voor de volgende keer eeh!!

Stefaan zei

Dikke proficiat. Een zeer knap resultaat. CHapeau.

Femke zei

Goed gelopen!

Wendy zei

Héél chique gedaan. Wel zeer rot van die 10 seconden zeg! Natuurlijk heb je dat goed gezien, zoiets vergeet je niet :/
Tja der zit niet veel anders op dan er nog 1tje lopen vind ik ;)

Herman zei

Knap gelopen en je laatste kilometer was de snelste. Dat gaan er je niet veel na doen :-)

Edwin de la Ruelle zei

Nou Gunther, dan weet je dat je de volgende keer wel onder de 3h30 zal lopen. Want dat gaat toch gebeuren? Maar deze prestatie is er ook één die er mag zijn. Geniet ervan. Selena Antwerpen?

Gunther Selena Cujo Dorit zei

@Edwin
Ik weet het nog niet hoor, ik twijfel nog altijd of ik mij niet beter beperk tot de halve afstand !
Selena slaat dit jaar in ieder geval Antwerpen over, we starten het canicross-seizoen zondag weer op.
Veel suc6 op de 10 miles !

Patrick zei

3.30 of net nie? ik zou me er niet al te druk om maken. het zag er onderweg erg goed uit moet ik zeggen...naar mijn idee zit er zelfs wel meer dan 10 seconden rek in ;-) leef je komende tijd maar eens lekker uit met de canicross. hopelijk heeft die hond net zoveel conditie als z'n baasje, want bij hem zit het wel snor!

Nikki zei

Knappe prestatie !!! Petje af !