maandag 3 augustus 2009

Lokerse Feesten 2009 Dag 3


Na een berichtje van nonkel Steven vertrokken we reeds om 17u30 richting Lokeren, en traditioneel werd eerst tijd vrijgemaakt voor het verorberen van een lekkere kebab. Geen paarde(n?)worsten voor ons ! Daarna trokken we naar een terrasje aan de kermis, waar we uiteindelijk iets langer bleven plakken dan eerst voorzien. Er was ook hoog bezoek, want plots zagen we 2 mooie sporthonden eraan komen, en ook Jos hing eraan ! ;-) Een stoel bijgezet dus, en de honden werden zwaar vertroeteld. Dan kwam er een SMS'je dat Martina en Luc ook onderweg waren. Even de coördinaten doorgegeven, en wederom werden een paar extra stoelen bijeen gezocht.
Omdat niemand de opener van vanavond echt kende, werd er dan maar besloten om pas tegen het optreden van Anouk naar de grote kaai af te zakken. Het was te gezellig opo het terras.
Even voor 10'en werd er dan afscheid genomen van nonkels Jos en Steven én tante Sofie, en trokken we naar de reeds overvolle festivalweide, waar we niet echt meer verder geraakten dan halverwege. Grootste oorzaak hiervan was dat Luc met zijn jetons begon te strooien, en natuurlijk bleef vanaf dan iedereen aan ons lijf plakken ;-). Tijdens de verwarring hebben we dan ook nog een SMS'je gemist van Jan en Cindy, maar daar waren we vast en zeker toch niet meer bijgeraakt, want die stonden helemaal aan de andere kant.
Oh ja, de optredens : de set van Anouk is na 3 keer stilaan gekend. Tegenvallen kan dit nooit met zoveel bekende nummers en de dynamiek van Anouk zelf, maar toch zal deze keer mij het minst bijblijven van al haar optredens die we gezien hebben. Misschien kwam het ook omdat we dit keer té ver stonden, en het geluid in het begin barslecht was waar wij stonden. Later werd dit gelukkig wat bijgesteld.
Daarna was het weer tijd voor The Scabs, wan wie we vorig jaar hun aller-aller-allerlaatste optreden als afsluiter van de Lokerse Feesten zagen. Toch stonden ze er weer, en wederom zeer sterk. Je ziet dat die mannen op de eerste plaats hun tweede jeugd beleven en vooral ook voor hun plezier terug beginnen optreden zijn, en dat straalt ervan af. De enige die het niet jammer zal gevonden hebben dat ze stopten, zal Dirk Stoops geweest zijn, want er reste hem nog amper een uurtje...
Wedden dat The Scabs er volgend jaar weer bij zijn ?

2 opmerkingen:

Dirkjogt zei

'k zal er weeral niet geraken dit jaar vrees ik. Heb Anouk al twee maal bezig gezien, een echt podiumbeest, steeds goed.

Luc zei

Tja, The Scabs zijn blijkbaar onverslijtbaar en worden, net als goede wijn, precies beter met de jaren.