zondag 23 augustus 2009

Canicross Poeke: Selena 9e, Gunther 5e

We hebben geen risico's genomen met Dorit, en lieten haar dus rusten. Zo liepen we voor het eerst met 'leenhonden', en wie konden daarvoor beter geplaatst zijn dan de best vriendjes van Dorit, nl. Cujo en Umi van nonkel Steven en tante Sofie.
Eerst hebben we met Dorit nog het parcours verkend, zodat ze toch ook haar verzetje nog had, en konden we daarbij constateren dat er iets langer moest gelopen worden dan vorig jaar. Er staken een paar boomwortels omhoog, maar verder is het een van de tofste parcoursen, waarbij eenieder aan zijn trekken komt. Er is immers een leuke afwisseling van lange rechte stukken met andere stroken vol bochtenwerk. En als laatste een aankomst in een prachtig decor, nl. het kasteel van Poeke.
Steven en Sofie startten zoals gewoonlijk helemaal vooraan, zodat wijzelf als één van de laatsten inschreven, zodat er genoeg recuperatietijd was voor Cujo en Umi. Ikzelf zou eerst vertrekken, zodat Cujo ook nog een beetje gangmaker kon spelen voor Umi. Dorit bleef ondertussen onder de hoede van opa's en de oma's van Cujo en Umi. Naar 't schijnt heeft ze zich goed gedragen en meegesupporterd !
Ik werd op het laatst best wel wat zenuwachtig, want ging ik Cujo wel kunnen volgen ? Maar toen klonk het startschot en daar waren we vertrokken ! De eerste halve kilometer was vergelijkbaar als wanneer ik met Dorit loop, maar waar Dorit dan stilaan in tempo moet minderen, blijft Cujo doorgeven tot het eind. Een kleine hapering wanneer we Steven Deboeck passeerden, want Cujo moest toch even terugdraaien om te kijken welke hond hij nu wel voorbijgegaan was, maar daarna nam hij het tempo gewoon weer op. En toen we dichtbij de aankomst kwamen en hij baasje Steven hoorde, kon hij er zelfs nog een laatste sprintje uitpersen. Het tempo was perfect voor mij. Nog iets vlugger had ik waarschijnlijk zelf niet kunnen bijhouden, maar nu had ik het gevoel dat ik vloog, maar toch nog alles onder controle had. Bedankt Cujo, om uiteindelijk met een gemiddelde van 16,5km/u (!) een 5e plaats te behalen. Uiteraard deed ik nooit beter.
Dan was het wachten op Selena met Umi. Er was een beetje schrik dat Umi bij haar tweede loopje zou stilvallen, maar neen hoor. Ook Umi trok van begin tot eind bij Selena, en ze behaalden zo ook een mooi gemiddelde van 13,5 en een 9e plaats ! Umi bewees daarmee ook een supersportieve hond te zijn, want ze had van 's morgens ook al een les agility achter de kiezen. Waar gaat dat eindigen ? Vandaag zal ze waarschijnlijk wel een dagje "recup" nemen ;-)
Ook nog vermelden dat Steven voor het eerst dit seizoen zijn categorie kon winnen en er nu wel heel goed voorstaat in de criteriumrangschikking. Maar daarover, en over het resultaat van Sofie, lees je nog meer op zijn blog.
Steven, Sofie, bedankt om met jullie kanjers te mogen lopen ! En een knuffel van Doritje.

1 opmerking:

Femke zei

Amai goed gedaan allebei! Dikke proficiat Gunther, ge hebt alles gegeven! Ik veronderstel dat ge de Cujo achteraf eens goed geknuffeld hebt zeker! ;) En Umike heeft die twee crossen precies héél goed afgewerkt :)