woensdag 26 augustus 2009

Kreekloop Terneuzen 10km

O wat was het al lang geleden dat we nog eens een wedstrijdje in Zeeuws-Vlaanderen liepen, maar toch was er weer vlug het familiale of dorpse gevoel van 'iedereen kent iedereen'.
Bij de inschrijving zagen we al direct Marlon, de organisator van de marathon van Zeeuws-Vlaanderen, en hij had best goed nieuws. De marathon zal volgend jaar al op 14 april doorgaan, en dan moeten we toch maar eens overwegen om misschien beter voor deze marathon vlakbij te kiezen ipv. bvb. Utrecht waar we eerst aan dachten. Het zal niet zo snel parcours zijn, maar wel bekend terrein en vele bekende medelopers.
Even later kwam ook de andere canirunners toe, nl. Dorit's nonkel Steven en tante Sofie, Jordi en Ellen. Die laatste konden eens even ontspannen van de drukte thuis.
En om maar met de deur in huis te vallen.... voor Jordi betekent ontspannen dat hij dan ook maar even naar de overwinning in deze Kreekloop in Terneuzen loopt! Hij haalde het vandaag na een duel met de plaatselijke Erik Goossens.
Steven probeerde eerst even supersnelste dame Sandra dB te volgen, voor de gelegenheid gehaasd door Edwin dlR, die zo zichzelf oplegde om het vandaagiets rustiger aan te doen. Steven moest al snel erkennen dat dat ook nog te snel voor hem was. Niet dat Steven zo traag liep, maar Sandra was in een hele goeie dag. Zo vulden deze drie de plaatsen 4, 5 en 6 op.
Dan mijn eigen wedstrijd. Al vlug na de start liep ik tussen vele bekenden. Eerst nog wat keuvelen met Tom dK, maar ik stuurde hem al vlug door want hij liep wat te vlug voor mij. Dan vormde zich een groepje met oa. Rudi dC, Patrick dS en Wilco F erbij. Ik voelde me de eerste kilometers niet zo kip en moest ook dit groepje laten gaan. Toch constateerde ik al snel dat ze niet echt ver wegliepen, en ik probeerde de afstand onder controle te houden. Tom en Rudi zag ik wel versnellen (zij liepen uiteindelijk naar plaatsen 8 en 11), maar Patrick kreeg het blijkbaar moeilijk. We liepen voordurend langs de kreek, maar toch was er af en toe wat hoogteverschil en enkele pittige bochtjes. Aan het keerpunt gekomen begon ik aan mijn beste kilometer. Ik passeerde Patrick en nog een loper, en kon samen met Wilco een paar tientallen meters afstand nemen van de anderen. Deze situatie bleef dezelfde tot op het eind op de piste, en gelukkig dat Wilco er bij was, want ik weet niet of ik anders altijd de juiste weg had genomen... Vlak voor de piste speelde ik mijn laatste troefkaart uit. Ik versnelde en draaide als eerste de piste op, rekenend op mijn eindsprint. Maar al gauw bleek dat Wilco nog meer over had dan ikzelf, en ik moest hem weer laten voorgaan. Er was ook nog een andere loper uit de achtergrond aan het terugkomen, en ik concentreerde me dan maar op het voorblijven op deze laatste. Dat leverde uiteindelijk een 13e plaats op. Het gemiddelde van 14,8 op de uitslag is waarschijnlijk sterk overdreven, want Steven kwam met zijn Garmin op een afstand van 9,5 km uit. Laat ons het maar houden op iets van 14km gemiddeld.
Selena heeft haar loop ook heel goed ingedeeld, en had nog over om iemand in te halen tijdens de slotronde op de piste. Zij werd zo tweede vrouw op de 10km, weliswaar op geruime afstand van eerdergenoemde Sandra. Dat is immers buiten categorie.
Sofie en Ellen leverden strijd op de vijf kilometer, en zorgden daar nog voor een spannende slotronde met een vijftal deelnemers binnen de 6 seconden.
Iedereen was tevreden met zijn optreden, en deze loop doet ons al weer uitkijken naar de volgende Zeeuws-Vlaamse loopjes, die vanaf half september bijna wekelijks georganiseerd worden.

7 opmerkingen:

Wim zei

Mooi begin van het najaarsloopseizoen. Vanaf september zal ik daar ook af en toe weer verschijnen. Hopelijk lopen we elkaar dan eens tegen het lijf (figuurlijk dan!!!).

Steven zei

Mooi loopje en perfect naar onze voorjaarsplannen ;)

Dirkjogt zei

Ik plan zeker om tijdens de winterperiode enkele lopen in Zeeuws-Vlaanderen te doen, steeds leuk en veel bekenden.

Anoniem zei

Leuk dat je reageerde op mijn blog. Ik zal de link naar jullie blog ook op de mijne zetten.

PS
Waar heb je de uitslag van de Kreekloop gevonden op internet??

Groet,
Aschwin

van den Abeele zei

Hé bedankt voor de uitslag van Linda!
Ik heb trouwens met belangstelling jullie hardloopwedstrijden mét hond bekeken/gelezen. Mooi zeg! We hebben zelf een flatcoated retriever die ook regelmatig meeloopt, vooral met Linda.
Hoe lang zijn die wedstrijden met hond eigenlijk?

Groet van Aschwin

Edwin de la Ruelle zei

Ik heb ook het goede voornemen om wat meer hier in de buurt te lopen, de laatste jaren kwam daar niet veel van. De gezelligheid is een sterke troef van deze loopjes.

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Aschwin, je hebt ook bij de canicross verschillende afstanden, de canicross is de langste over 5 tot 7km, de canirun is tussen 2,5 en 3,5 km.
Maar je hebt nu ook de fun run over ongeveer 1km voor oa. mensen die het eens een keertje willen proberen.
In het najaar zijn er nu ook wedstrijden in NL gepland, nl. in Amsterdam én Bovenkarspel.
Een flatcoated retriever is natuurlijk ideaal voor de canicross.
Meer info op de site van de Vlaamse Canicross Federatie, zie de link in de linkerkolom van onze blog.