maandag 13 april 2009

Canicross Maldegem 2009


Waar zijn die aprilse grillen ? Het moet koud zijn, regenen, modder, wind, enz...
Niet normaal dat we dit zeggen natuurlijk, maar voor ons Dorit zijn zulke omstandigheden veel beter dan de heerlijke zonnestralen van gisteren.
De start met Selena, en het eerste rondje rond de akker, vielen nog best mee. Dorit gaf toen nog alles en de 2 combinaties die eerder gestart waren werden bijgehaald. Toen was er de grote leegte voor Dorit, ze had geen mikpunten meer en de warmte begon ook zijn werk te doen. Dorit trok niet meer, en uiteindelijk begon ze zelfs naast Selena te lopen en moest Selena haar snelheid aanpassen. Er kwam spijtig genoeg onderweg ook geen snellere combinatie meer voorbij hun, zodat ze evt. nog konden aanpikken, en uiteindelijk kwamen ze als 11e over de finish. Er waren 36 deelnemers in hun categorie.
Ik moest me dus weinig illusies maken over het vervolg. Dorit vertrok nog heftig, maar na de eerste lange lijn van zo'n 300m trok ze al niet meer. We hadden een vorige starter ingehaald, maar ook nu liep er niemand direct voor ons. We verlieten de akker en even verder zocht Dorit de schaduw in het gras op. Ik wachtte even of ze moest plassen, maar dit was niet zo, en we vertrokken terug om 200m verder weer stil te vallen. Gelukkig kwamen Steven en zijn Cujo er net aan, en toen had Dorit weer goesting om achter haar vriendje te lopen. Toen sloeg echter het noodlot weer toe. In het stukje bos aan het hotel bleef ik met mijn voet achter achter een stengel van een kruipplant of zo hangen, en ik ging pardoes gestrekt tegen de vlakte. Met de knie op een boomstronkje en verder plat op de borst. Vlug weer recht want Dorit had er juist weer zin in gekregen, maar Steven was ondertussen al een stukje verder natuurlijk, en had ook niks gemerkt van ons 'voorval'. We kwamen nu op het langste rechte stuk op de weg, en Dorit kon nu meerdere mikpunten in de verte zien. Dit was ons beste gedeelte in de wedstrijd, waarbij we op het eind nog een paar combinaties van Hageland konden passeren vooraleer het bos weer in te duiken. Hier verloren we weer zicht op evt. voorgangers, en viel het tempo spijtig genoeg weer weg. Uiteindelijk finishten we als 10e op 35 dlnrs., en daar konden we gezien de omstandigheden alleen maar blij mee zijn.
Sorry mensen, maar we hopen op slecht weer volgende zondag in Oudenaarde ;-);-);-)
Wendy hield de eer van de CaniXrunners hoog met een tweede plaats bij de Lions (lange afstand). Karlien werd ook mooi 5e bij de Tigers.
Sofie snelde met Umi naar een 23e plaats in de drukbezette "Young Runners F" categorie, en Steven werd 5e bij de "Young Runners M".
En Tom, die had nog nooit zo hard gelopen met Zoomi op de "Fun Run" !

Alle uitslagen op de site van de VCF !

7 opmerkingen:

Femke zei

Ribben kunnen ambetant zijn, ik weet er alles van. Toch allebei nog zeer goed gelopen hoor!!

Stefaan zei

Plat op den buik, jammer dat er geen foto's van zijn :-). Proficiat met de prestatie van jullie 3.

Ralf, Loris en Kappo zei

Hihi, we gaan iets beginnen vragen voor die inhaalmaneuvers van jullie :-)
Toch goed gelopen ondanks de warmte!

Steven zei

we hadden iets gehoord, maar niks gezien ;)

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Ik heb iets gevoeld, maar ook niks gezien ;-)

Cremke zei

Heb het liever zo zulle, vorig jaar liepen we met Pasen de zelfde trapistenloop als dit jaar en was het wel in de grillen

Luc zei

Geef mij toch ook maar koud weer hoor ! Die regen, modder en wind moeten er niet echt bij zijn.