woensdag 1 april 2009

Rust zacht lieve Cujo


Ons 'manneken' is even na achten deze avond, bij het ondergaan van de zon, ingeslapen in de dierenkliniek Ottenhorst in Terneuzen. Hij kan nu terug rustig slapen, zonder pijn, onder de eeuwige regenboog.

De voorbije nacht kon hij geen rust meer vinden. Na een maximumdosis pijnstillers hoorde we hem toch opeens terug janken beneden. Afwisselend zijn we bij hem gaan kijken, en na nog een pijnstiller viel hij toch weer in slaap.

Toen we vandaag na het werk thuiskwamen, hoorden we van mijn ouders dat hij met moeite nog kon zitten, en liggen wilde/kon hij niet meer. Het gezwel was blijkbaar aan de winnende hand. We konden niet anders meer dan de moeilijkste beslissing nemen, en dat was om hem te laten inslapen om zo terug rust te laten vinden.

Eerst hebben we nog 1 keer zijn favoriete wandeling gemaakt. Op het gemakske heeft Cujo zo afscheid genomen van zijn leukste plekjes, van Dorit, mijn ouders en onszelf. Allemaal zijn we er ook bij geweest tot op het laatste moment, en ook al was het een moeilijk afscheid, toch hadden we ook allemaal een enorm goed gevoel van opluchting dat Cujo nu terug pijnvrij is.

Cujo, bedankt voor (bijna) 11 fantastische jaren !!!

32 opmerkingen:

Steven zei

De moeilijkste, maar enige juiste beslissing om hem waardig te laten gaan.. veel sterkte! We gaan hem missen :(

wim zei

De wereld kan onmenselijk hard zijn. Zeker als je iemand moet afgeven die je graag ziet. Hou vast aan de mooie herinneringen aan Cujo. Koester ze. Sterkte.

Femke zei

Dat moet vreselijk moeilijk zijn geweest maar jullie hebben dat juist gedaan. Vergeet nooit de mooie momenten en vergeet zeker niet dat dit de juiste beslissing was. Veel sterkte!

marc zei

Het is inderdaad altijd moeilijk wanneer je zulke moeilijke beslissingen moet nemen, maar het was ongetwijfeld de juiste keuze die jullie gemaakt hebben.
Alleszins veel sterkte.

Ralf, Loris en Kappo zei

We leven met jullie mee! Een moeilijke beslissing maar voor Cujo de enige...
Veel sterkte.
Ann & Joost, Ralf en Loris

Ann (Pancho, Zita en Pitufa) zei

Veel sterkte met dit verlies. Straks zullen de mooie momenten het verdriet overheersen.

Ann (Pancho, Zita en Pitufa) zei

Veel sterkte met dit verlies. Straks zullen de mooie momenten het verdriet overheersen.

Henry Beuks zei

Als ik hem zie moet ik weer denken aan mijn eigen Otto, soms op fotoos waren ze nauwelijks te onderscheiden, de 2 donkere grijsaards.
Dan schieten de tranen in mijn ogen. Jullie zullen heel verdrietig zijn, sterkte en denk vooral terug aan al het mooie dat deze kanjer jullie gegeven heeft.

Henry Beuks

Tom & Elisabeth zei

Een viervoeter moeten laten gaan is steeds een heel moeilijke moment.De herinneringen over zijn leven en al wat je hem gegeven hebt verzachten wat het verlies .
Heel veel sterkte !!

Luc zei

Zoals je zelf al aanhaalde, Cujo is nu pijnvrij. En de herinneringen zullen jullie altijd hebben. Veel sterkte.

Anoniem zei

BESTE GUNTER EN SELENA

WIJ ZULLEN CUJO ALTIJD IN HERINNERING HOUDEN ALS DIE FIJNE GRIJZE BOXER DIE ONS HET MOOIE HEEFT LATEN ZIEN VAN AGILITY . WE ZULLEN HEM NOOIT VERGETEN . HEEL VEEL STERKTE PIM DINY EN SOLO

Wilfred zei

Gecondoleerd allemaal. Ik weet zelf helaas hoe dit voelt. Gelukkig hebben jullie hem inderdaad een waardig afscheid kunnen geven, dat heeft hij zeker verdiend. Een groot kampioen is niet meer.

Anoniem zei

Selena en Gunther,
Heel veel sterkte bij het verlies van Cujo.
Een moeilijke en pijnlijke maar juiste beslissing.
Jullie zullen Cujo heel hard missen de komende maanden. Maar in gedachten zal hij er altijd zijn, waar jullie ook gaan, wat jullie ook doen...Hij zal meekijken over jullie schouder en verschijnen in jullie dromen.
Weet dat jullie prachtige baasjes voor hem waren en dat z'n leven gevuld was met plezier en liefde.
Warme, troostende knuffel!

Nicky zei

Vorig berichtje was van Nicky en Wilfried

Henk zei

Heel veel sterkte met het verlies, we leven met jullie mee en denken terug aan de tijd dat ook wij genoten van de mooie parkoersen die hij liep en won. Misschien geeft het volgende gedicht jullie een beetje troost:

Het mooiste op aard,
zit in een dierenhart bewaard.
Als deze er niet meer is,
spreken we van een groot gemis.
Denk aan de tijden van weleer,
Dan doet het misschien minder zeer.


Henk, Ank, Indy en Skay

Harald zei

Heel veel sterkte met verlies van jullie kanjer Cujo, moge de mooie herinneringen jullie hierin sterken om het een fijn plekje te geven in jullie harten.

vergeten doe je ze nooit.

Nicolas zei

Veel sterkte bij de verlies van u vriend. De herinneringen van alle gooie momenten dat jullie samen beleeft hebben moeten deze afscheid een zoetere smaak geven. So long Cujo

Willian zei

Gunther en Selena
Heel veel sterkte bij dit grote verlies,jullie hebben de juiste beslissing genomen,ik weet zelf hoe dat voelt maar dit is eeuwige trouw naar je makker toe.
NOGMAALS STERKTE

Groet
Willian Brinkman

Cremke zei

Alles behalve een leuk berichtje. Sterkte bij het verwerken van dit verdriet.

Edwin de la Ruelle zei

Dus uiteindelijk toch..
Ik weet wat het is zo'n trouwe vriend te verliezen, het zal zijn tijd nodig hebben. Het verlies is er niet minder om. Gunther en Selena, veel sterkte gewenst de komende tijd.

Anoniem zei

Beste Gunther en Selena,

Als we jullie bezig zagen met Cujo dan zag je een innige band tussen mens en dier. Jullie omgang met Cujo is een voorbeeld voor velen.

Ook als is de fysieke verschijning van Cujo helaas niet meer bij u, wees gerust dat de ziel van Cujo u zal bijstaan in deze moeilijke periode.

Martijn

Nikki zei

Het is zo oneerlijk ...

Gunther en Selena, veel sterkte met het verlies van jullie maatje.

Hopelijk vinden jullie tussen het verdriet wel een plekje waar je de goede momenten kan herinneren aan Cujo.

Anoniem zei

Gunter en Selena

Cujo heeft een geweldige tijd gehad en vooral mooie prestaties gezet in de Agility.
Ik wens jullie heel veel sterkte toe de komende tijd.
Groetjes Simone
en een poot van Sandor en Yentle

Tom zei

Een hond die zijn hele leven zo goed is verzorgd, waarmee veel is gewerkt en gesport en die heel veel liefde heeft gehad, zo'n hond heeft een prachtig leven gehad en tot en met de laatste dag fantastische baasjes.
Veel sterkte.

Patrick zei

Casa Cujo. Volgens mij heeft Cujo dat ook echt zo gevoeld. Een echt thuis. Het kan ook niet anders met zulke maatjes. Heel veel sterkte.

joop en ricardo reulen zei

heel veel sterkte met het verlies van jullie culo in je hart en nooit uit je hart

Peter Folkner zei

Ha Gunther,
Dit is dan de andere kant van de medaille. Het overkomt ons allemaal dat we afscheid moeten nemen van een échte vriend.
Altijd zal ik jullie blijven herinneren als een super agility combinatie waar ik meestal van verloor met mijn Boris. Je bent een sympathieke kerel en Cujo een prachtige eerlijke boxer die bij jullie een mooi leven heeft gehad.
Mijn Boris is negen nu en ik zie nu al op tegen het moment dat ik dezelfde beslissing zal moeten nemen als jij en toendertijd Henri met zijn Otto, ook al zo'n oude krijger.
Sterkte sportvriend.

Willy enMarleen zei

Gunther en Selena,

Toen ik Cujo veertien dagen geleden terugzag op de agilitydag in Roosdaal schrok ik er een beetje van, zo kende ik hem niet.
Jullie hebben ongetwijfelt de juiste beslissing genomen maar het blijft altijd een moelijk moment.
Koester al de mooie momenten die jullie samen beleefden en dat zijn er heel wat als je 't mij vraagt.
Wij gaan Cujo altijd blijven herrinneren als de fiere boxer die ondanks zijn repectabele leeftijd het agility parours netjes afwerkt met zijn nekharen recht omhoog.

Nog veel sterkte,
Marleen, Willy en Dummy.

Anoniem zei

Vaarwel Cujo...Rust zacht

Beste Gunther en Selene...Dorrit

Heel veel sterkte met het verlies van jullie kanjer..CUJO

Dicky

Bas,Mirjam en Sam zei

Heel veel sterkte met dit grote verlies.

Dirk en Marleen zei

Gunther, Selena en Dorit
Verbaasd waren we toen we deze avond dit berichtje over Cujo leesden. Het zijn zware tijden zo plots afscheid te moeten nemen. Draag hem mee in jullie hart en jullie mooie herinneringen. Veel sterkte.
Dirk, Marleen, Maxime, Noëmi, Vascha en Spike

jordienellen zei

Hebben hier geen woorden voor.
Selena en Gunther,
Jullie hebben Cujo op een prachtige manier bijgestaan, zodat hij op een mooie,liefdevolle manier afscheid kon nemen van jullie en het leven.

Veel sterkte

Jordi,Ellen,Linda, Rudy, Jarno en Jolien