dinsdag 21 april 2009

Verslag Canicross Oudenaarde


Wat een prachtig parcours in Oudenaarde ! We liepen er helemaal rond de Donkvijver (sommigen zelfs 2x !) en af en toe zaten er ook korte klimmetjes en afdalingetjes in. Ook de liefhebbers van de grote paslengte kwamen aan hun trekken, want er zaten ook wat langere stukken in. Heel afwisselend dus !
Op speciale vraag van ons waren er ook wat wolkjes van de partij om de strijd aan te gaan met de warme zon, omdat ons Dorit daar anders wat teveel last van heeft. Hier waren we al heel blij mee, maar voor de zekerheid deden we toch ook nog maar Dorit haar koeltehalsband om. Dat beetje extra gewicht nam ze er graag bij, en zo ging het al terug veel beter dan in Maldegem, waar ze toch teveel last van de warmte had.
Maar eerst even terug naar de langste afstand, zoals eerder gezegd over 2 rondjes, goed voor 6310m canicross-plezier.
Van de CaniXrunners kwam eerst onze voornaamste kanshebster op een ereplaats in actie. Wendy deed het bij de "Lions F" met Zoomi, die in de tweede ronde zelfs nog even de tijd nam om een koel plasje op te zoeken en even te verfrissen. Hij was slim genoeg om te weten dat de tweede plaats hiermee niet in gevaar kwam, achter de ongenaakbare Renja met Prins. Karlien liet haar door Elco voorttrekken bij de "Tigers F". Was Elco te onstuimig, of wilde Karlien mijn ook even imiteren ? Karlien was dus deze keer de CaniXrunner van dienst die tegen de vlakte ging, ergens in een heel gevaarlijke afdaling ! ;-)
Jordi debuteerde met Plenty bij de "Tigers M". Plenty moest nog wat leergeld betalen, maar een vierde plaats in je eerste wedstrijd behalen doet het beste verhopen voor de toekomst.
Dan was het tijd voor de kortste afstand over 2730m, de Canirun !
Als 5e deelneemster kwam Selena met Dorit aan de start. Het was bij de start al duidelijk dat Dorit er zin in had, en deze keer bleef Dorit wél trekken van begin tot eind. Goed voor een 6e plaats bij de "Y Runners F", op slechts 4 seconden van nummers 4 en 5. In diezelfde reeks had Umi ook een begenadigde dag en trok zo Sofie mee naar een mooie tijd met een gemiddelde van 12km/u. Ellen debuteerde hier ook met Zahra, en haalde in haar eerste wedstrijd ook ineens een mooi gemiddelde van 11km/u. Sofie en Ellen spraken dan ook al direct af om samen te gaan interval-trainen voor nog snellere resultaten !
Ondertussen had Steven ook al ervaren dat in zijn categorie waarschijnlijk de zwaarste concurrentie van alle categorieën heerst. Met een gemiddelde van maar liefst 18,5 km/u was dit goed voor een... 5e plaats. 4 combinaties gingen nog sneller ! Niets aan te doen, want uiteraard super gelopen !
Na Dorit de nodige rust gegund te hebben kon ik dan zelf aan de slag. Het eerste eind ging nog goed, maar op het eerste lange stuk had Dorit er niet echt zin in. De combinatie voor ons ging praktisch even snel, en die afstand vond Dorit te groot om op te jagen. Het betonbaantje omhoog moest ik spijtig genoeg volledig op eigen kracht nemen. Maar daarna kwam een afdaling en kreeg Dorit er opeens zin in. We haalden ook enkele tragere deelnemers in, en Dorit viel niet meer stil, zodat we met een heel goed gevoel binnenkwamen. Ook in mijn reeks, de "Runners M", was het een secondenspel. De nummers 5 t/m 8 werden telkens gescheiden door amper 2 seconden, en zelf namen we plaats 7 in. Maar wel zeer tevreden hiermee !
Later zagen we Tom ook nog de Fun Canirun met Zoomi lopen, en we denken dat het maar een kwestie van tijd is (misschien nog dit jaar Tom ?), of Tom maakt ook eens zijn debuut op de Canirun.
Tijdens de prijsuireiking bleken we ook nog bij de gelukkigen te zijn om een grote zak hondenvoer te winnen, waarbij ons T-shirt nog eens geshowd werd (ondanks Steven he...) en na een Leffeken en een bezoekje aan den McDonalds met Sofie en Steven (we waren daar niet de enige canicrossers) konden we weer moe maar voldaan huiswaarts keren.
Op naar Meldert !

Geen opmerkingen: