maandag 20 oktober 2008

Sportief weekendje Brugge


We zijn weer terug van een weekend-uitstapje met de Stekense loopvrienden van Volharding, wat een jaarlijkse traditie aan het worden is. Dit keer was een hoeve nabij Brugge als accomodatie gekozen, nl. Hoeve DE COLVE, en we kunnen deze verblijfplaats warm aanbevelen. Alles was dik in orde, en omdat we met een groep van 15 pers. waren kregen we ook de gerestaureerde schuurzolder ter beschikking, ideaal om samen te zitten voor eten en vertier.
Hierbij een korte opsomming van onze activiteiten:
Vrijdagnamiddag en -avond : verzamelen en kaas- en wijnavond (liep al een beetje uit, zodat de rest van de wijn al op rantsoen moest en exclusief voor de vrouwen moest blijven, gelukkig was er nog Kriek en Leffe...)
Zaterdagmorgen : 2 groepjes gingen lopen, en 1 groep ging fietsen. Wij sloten aan bij de lopers, en uiteindelijk werd er 1u45min gelopen... ik denk dat het anderhalf jaar geleden was dat ik nog zolang gelopen heb, en natuurlijk voel ik dat nu... We liepen naar Brugge, daarna de hele ring rond Brugge, even naar het centrum, door de binnenstad, en weer terug. Het eerste halfuur was doorbijten (waarschijnlijk van de wijn), maar uiteindelijk viel het uitlopen best mee.
Zaterdagmiddag: Na de lunch en inkopen voor zondag trokken we met zijn allen met de fiets naar Damme. Onderweg was er op een privéterrein een slipcursus of zo, exclusief voor Porschkes, aan de gang, en daar moest ik toch even stilstaan om even van te genieten. In Damme een terrasje gedaan, vervolgens naar Brugge gereden en daar nog wat de oude binnenstad verkend. Dan was het tijd om terug te keren, want we moesten nog massa's rijstpap en 'spacecake' gaan verorberen !
Zaterdagnamiddag: Daarna werd er letterlijk nog wat 'onspannen' (?) nagekaart. Een groepje wiezen, en een ander groepje 'stronten'. Vraag me niet wat dit laatste is, ik weet alleen nog dat het er heel rumoerig aan toe ging en er ook enkele klappen uitgedeeld zijn (;-)) En Ronny was blijkbaar de gebeten (D')hon(d)t ! ;-)
Zaterdagavond: En vervolgens was er heerlijke spaghetti à volonté (met veel ajuin ;-)), waarna het tijd was voor de quiz van Marc. Zoals altijd zat deze weer professioneel in elkaar, en had Marc er weer iets op gevonden om de groep van 14 in 4 groepjes te verdelen, met een systeem van 2 levensechte jokers. Helaas voor de betrokken ploegen, was er 1 joker die zich meer met de drankvoorziening en de ploeg van zijn vrouwtje bezig hield dan met het quizzen zelf... ;-) Tussendoor moesten er ook nog om de beurt allerlei zaken uitgebeeld worden voor extra punten, waarvan ik de details hier ga besparen. De uitslag was van ondergeschikt belang, en na nog wat napraten over een goedgevulde dag konden we gaan slapen.
Zondagmorgen: De groep lopers was nu kleiner, en deze trokken naar de zee (Blankenberge) voor hun morgendloopje. Selena sloot zich daar ook bij aan, maar ikzelf ging deze keer met de fietsers mee. Het werd een mooie tocht, waarbij een heel stuk van het loopparcours van de 10 mijl van Oostende-Brugge afgehaspeld werd, en de omgeving van Loppem met zijn kastelen de hoogtepunten waren. Naast een paar georchestreerde amateurfoto's, die wederom niet voor publicatie vatbaar zijn...
Zondagmiddag: Het weekend werd uiteindelijk afgesloten met een lekkere gourmet, waarna iedereen weer tevreden huiswaarts (al dan niet via de kust) trok...

Een bedankje van ons aan iedereen voor de gezelligheid en ook voor de gedane inspanningen, vóór of tijdens dit weekend, want zelf hebben we ons niet veel aan moeten trekken. En waarschijnlijk tot volgend jaar ???

Geen opmerkingen: