zondag 5 oktober 2008

Canicross Uitbergen: 1e X podium voor Dorit/Selena ! Dorit/Gunther 9e

Geen weer voor een hond door te jagen vandaag. Toch deden we het, tot 2x toe zelfs, en bovendien gingen we er afwisselend ook nog eens achteraan hangen ! Dit kon dus alleen maar canicross zijn.
Slecht weer werd dus voorspeld, en spijtig genoeg hadden ze deze keer gelijk. Alhoewel, zelf heb ik het altijd hoe zwaarder hoe liever, ik vertrok dus niet met tegenzin.
Selena had er heel wat minder zin, maar dat zou vlug veranderen ! Ze vertrok goed als 6e, en toen ze na een 400-tal meter door Steven en ZIJN Cujo (niet de onze dus!) ingehaald werd, probeerde Dorit het tempo van dit sterk duo op te pikken. Dit lukte even, maar 18km/u ligt zelfs mét hondenkracht te hoog, waardoor wijselijk teruggevallen werd naar een doenbaarder tempo. Zo eindigden ze met een gemiddelde van 14,14 km/u, heel aanvaardbaar op een parcours zonder asfalt over maïsvelden met modder en plassen, en dat was uiteindelijk ook goed voor een eerste podiumplaats in de Canicross-historiek van Casa Cujo !
Zelf probeerde ik met Dorit vooral te bewijzen dat onze vorige 8e plaats geen toeval was, en jawel, het werd opnieuw een top-10 plaats. Ditmaal 9e met een gemiddelde van 15,28 km/u op hetzelfde parcours, in de gietende regen, waar ik ook héél blij mee was. Plaats 6 en hoger lijkt nog niet haalbaar, want dan spreek je al over 16km/u en meer, maar die top-10 willen we toch even vasthouden.
Belangrijker evenwel, is dat Dorit nu 2 crossen op een rij NIET is stilgevallen. Je komt dan steeds met een lekker gevoel over de finish, want je bent constant kunnen blijven lopen, en daar doen we het toch voor !
Uitlopen was er deze keer niet bij. Vlug proper gemaakt, en lekker nog wat nagekeuveld met Steven, Sofie en de Karlienen. We zijn in een gezellige bende terechtgekomen ! Nu een maandje canicross-rust vóór de laatste 2 crossen, maar we wensen de EK-gangers voor volgende week alvast véél suc6 !

1 opmerking:

Cremke zei

In Terneuzen op het hoogste schavotje, en de volgende dag opnieuw podium. Goe bezig, jammer dat er geen Waalse canicrossen gelopen zijn of je kon in Maldegem voor het podium gaan. 't zal vermoedelijk tot in Nieuw Namen zijn.