dinsdag 11 november 2008

Evaluatie Canicross 2008


Om te beginnen eerst nog een fotootje van de voorbije wedstrijd te Kleit, zodat er toch een bewijs is dat het wel degelijk door de modder te ploeteren was ! ;-)

En al direct het goede nieuws dat het op 8 maart al terug verzamelen is in Vilvoorde, voor de eerste canicross van het nieuwe seizoen !

Maar nu even de tijd genomen om eens terug te blikken. Door hier te klikken krijg je een overzicht van onze resultaten van het eerste seizoen. De progressie is duidelijk merkbaar.

Het keerpunt lag duidelijk direct na de zomer. Om te beginnen bij Selena die met Dorit achtereenvolgens 3x een 4e plaats liep, gevolgd door 2x een 3e (podium)plaats. Haar beste wedstrijd vond ze vorige week in St.-Katelijne-Waver.

Ikzelf moest wachten tot de wedstrijd in Stevoort om eens een Dorit mee te maken die niet meer stilstond onderweg. En dan komen het plezier en de betere resultaten natuurlijk ook automatisch. Mijn beste 'run' vond ik de laatste in Maldegem. Niet het beste gemiddelde, maar rekening houdend met de omstandigheden toch het beste loopgevoel.

De redenen waarom het in het begin niet direct lukte zijn gekend : we moesten de stiel nog leren, Dorit was onder de indruk bij inhaalmaneuvres en stond af en toe als een ezel eens compleet stil, de Canicross was eigenlijk nog iets te lang voor een beginner én, onvermijdelijk bij een boxer, als het te warm is dan moet je niks meer verwachten. Anatomisch verliezen ze dan teveel van hun mogelijkheden.

Nu zijn we op het punt gekomen dat Dorit het overgrote gedeelte wil trekken, ook al zal het nog af en toe mis gaan zoals bij Selena vorige zondag. Dus er rest ons maar 1 ding nu om nog te verbeteren: zelf bijtrainen om Dorit te kunnen volgen... ;-)

Tot 8 maart !

11 opmerkingen:

Steven zei

Mooie evaluatie, er zit zeker nog progressie in. Dorit heeft haar streepkes dit jaar al ferm verdiend en zolang ze 't graag doet.. Mss Cujo op de frissere dagen op de Fun Run?

Anoniem zei

Volgens mij zit er ook nog wat meer in het vat dan. Mooie foto zeg. Doet me qua parkoers weer denken aan een aantal mtb-tochten die ik aan jullie kant heb gereden.

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Steven: De Fun Run ??? De Kids run ken ik maar...

Patrick: In het vat van 2009 dan, want het vat van 2008 is helemaaaaal leeeeg ;-);-);-)

Anoniem zei

mooie progressie, zowel voor de madame als voor u.
Dorit zal de smaak te pakken hebben, als ik zag hoe ze zondag liep met u, dan komt dat in orde!

groeten
Vincent

Ralf, Loris en Kappo zei

Hoi Dorit,

Alle begin is moeilijk, ikke (Loris) heb ook mijn dipjes meegemaakt maar dat komt allemaal perfect in orde. Gewoon wat oefenen en mama doet af en toe wat gek met mij onderweg zodat ik het leuk vind. Zelfs broer Ralf heeft zijn mindere tijd gehad. Maar als ge hem nu ziet.
Enfin, volgend seizoen zit er zeker wat in voor jullie! Wij kijken er al naar uit!
Poot van Ralf en Loris.

ps, die fun-run is iets voor volgend seizoen heb ik me laten vertellen...

Steven zei

Fun Run = meer nieuws november/december!!

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Jaja Loris, baasje moet terug wat bij gaan trainen, want vorig jaar liep hij zonder mijn hondenkracht 16km/u, en nu mét slechts iets boven 15km/u ! Echt zielig om dan met al die excuses af te komen zoals dat ik af en toe zou stilstaan, er ligt een beetje modder, enz... Hij zou beter eens in de spiegel kijken ! Ném (ikke, Dorit).

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Steven, het is AL november he ! ;-);-);-)

Ralf, Loris en Kappo zei

Ja Dorit, ik ken dat. Ons mama en papa zeggen ook altijd dat Ralf beter is dan ik omdat ze daar rapper mee lopen...maar dat is allemaal zever. Trainen zullen ze!!! Wacht maar, ik zal ze in de winter dikwijls genoeg naar buiten sleuren om te lopen. Nen echte laat zich niet afschrikken door een beetje kou...Want als zij goed zijn kunnen wij tenminste snelheid maken en moeten we ni gaan zitten omdat we te hard moeten trekken :-) :-) Voila, ik heb gezegd! Poot Loris xxxx

Anoniem zei

't Zijn allemaal dezelfde, die baaskes en bazinnekes! Ze vergeten altijd dat wij 't meeste werk doen .. maar zonder ons was er geen cani in canicross, ahaaa!!! :D

Anoniem zei

Kent u www.atletiekzeeland.nl al???

Mooie achtergrondinfo voor Jeff Thuy Memorial zaterdag.