woensdag 19 maart 2008

19/03/2008 Lopen Gunther: Midweek (Geen) Interval

Omdat ik wat knieproblemen heb doe ik het even wat rustiger aan. Trage lange duurlopen geven geen problemen, maar wanneer het wat vlugger gaat dan krijg ik daarna reactie. De knie is misschien verkeerd om als locatie te bestempelen, want het probleem zit er net onder. De ene keer centraal, de andere keer wat meer naar links of naar rechts. Ice'en helpt om er weer vlug terug vanaf te zijn, maar het komt even vlug weer terug, en de reactie op de interval en duurloop van vorige week woensdag resp. donderdag was dusdanig hevig, dat ik er toch even van geschrokken ben. Even geen interval dus. En misschien sla ik ook de laatste criteriumloop over, omdat ik deze toch niet meer nodig heb voor het eindklassement. De plaats ligt muurvast, en het minimum aantal vereiste wedstrijden is binnen. Het is verstandiger om de ROPARUN niet in gevaar te brengen, dat begint nu veel belangrijker te worden.

Ik profiteer hier anderzijds maar van om wat Canicross-training in te bouwen met ons Dorit. Niet met de gordel (wat mij eigenlijk wel aangeraden was) omdat ik dan hetzelfde effect van een vlugge loop zou hebben, maar wel trager en los om wat motivatie-commando's in te oefenen. Samen met het inhalen (of ingehaald worden) van/door andere honden was dit het grootste probleem tijdens ons debuut. Nu stuur ik Dorit vooruit, en telkens zij begint te vertragen en binnen mijn bereik komt geef ik het commando "HUP" en tik ik gelijktijdig op haar achterwerk (voor GAIA: zachtjes he ! ;-)). Ongelooflijk hoe vlug zij dit beet had, en op het einde van de training was alleen het commando al genoeg. Vanavond herhaling, en hopelijk kunnen we één van de komende weken eens oefenen in het gezelschap van een andere Canicross-hond om het tweede probleem aan te pakken.

En Selena... ? Zij maalt rustig en zonder veel problemen haar kilometers af. Een beetje meer vermoeid, maar dat lijkt normaal in deze weken van grootste trainingsvolumes.

1 opmerking:

Stefaan zei

Goe bezig met uw hondje maar opletten met de knie. 'k Heb er ook last van.