zaterdag 22 januari 2011

Selena snelt naar 2e plaats op de 8,7 km van Westdorpe (NL)


Jaja, ze had geen goesting deze morgen...
We overlegden nog even of we al dan niet gingen gaan, maar eigenlijk was dat overbodig. Deze loop stond al lang in onze agenda en behoorde tot het SSP Criterium, dus waren we natuurlijk op de afspraak.
Eerst werd er nog een lange boswandeling gemaakt met de doggies, en plots prikte Carat met een stokje (allez, toch wel een STOK) in de kuit van Selena. Nu zou het zeker niet gaan met het lopen...
Dus arriveerden we rond 14u35 in Westdorpe. Vlug ingeschreven en nog even losgelopen, vooral om te voelen hoe de wind zou zitten. En dat was best OK deze keer. Het eerste gedeelte tegen wind, en daarna wind in de rug op 'den dijk', om met lichte tegenwind binnen te lopen.
Mijn eigen richtpunt was deze keer Eddy Waelput van de eigen loopclub Joggers Stekene, en redelijk vlug vielen we beiden alleen tussen 2 grotere groepen. Zonder echte afspraak deden we automatisch om de beurt wat kopwerk in de sterke tegenwind. Achteraf gezien hebben we hierbij beiden veel krachten verspeeld.
Bij het keerpunt om de dijk op te lopen kregen we terug gezelschap van de achterkomende groep, en hiervan bleek ook Selena deel uit te maken !!!
Ik was nog niet van de verbazing bekomen of ze liep al weg van mij. Toch had ik niet echt het gevoel dat ik heel traag liep, maar ze liep eenvoudigweg iets te vlug voor mij. Ook mentaal kreeg ik nu even een dipje, en enkele meters werden vlug een 50-tal meters.
Tussendoor kwam ik ook tot de vaststelling dat het ondertussen toch ook al een achttien jaar geleden was dat ik achter mijn eigen vrouw gelopen had...
Dan ging het plots iets beter, en ik zag dat Selena ook de rest van het groepje (behalve één man) helemaal verbrokkeld gelopen had.
We kwamen terug op de 'kasseitjes' en ik zag dat ik toch nog een paar lopers terug kon nemen en weer wat dichter bij Selena zou geraken, maar helemaal terug erbij was te laat. Ze liep een beresterke wedstrijd, en ze strandde slechts op 10 meter van de winnende dame !!!
Trots overheerste dus op de eigen teleurstelling !
Morgenvroeg straftraining voor mezelf, Selena mag dit weekend genieten ;-);-);-)
Foto: Aankomstplaats van deze loop, het plaatselijke kerkpleintje

4 opmerkingen:

Wendy zei

SUPERRRRRRRRRRRR Go Selena Go! :D Blijkbaar al serieus goe in topvorm aant komen :D Gunther, jij krijgt wss wel 2012 om te presteren, 's afwisselen na uwen marathon van vorig jaar mag wel hé!

Anoniem zei

leuk verhaal, een verhaal met een boodschap, Selena staat scherp en dat is haar verdienste, misschien iets te vroeg in haar lange planning loopseisoen maar zei geniet duidelijk en dat lijkt mij het voornaamste. Maja Gunther nu weet je het ook eens dat het tijdperk winnen van je vrouw niet zo evident is geworden, maar U kennende geniet je zo als ikzelf van haar wedstrijd en wij kunnen er alleen maar aan toevoegen " heel knap gedaan Selena ne dikke PROFICIAT"

groetjes
William.

Patrick zei

Zegt dit nu iets over jouw conditie of over die van het vrouwtje...ik denk het laatste ;-) goed bezig!

rinusrunning zei

Goed gedaan en gefiliciteerd, geniet na.