zaterdag 20 november 2010

Reisverslag Canada : Parc National de la Jacques-Cartier (2)

Het was dus erg vroeg opstaan voor onze dauwtrip door het park. Bovendien had het heel erg hard geregend, en lag alles erg drassig. We namen nog een paar snickers als ontbijt, en daarna vertrokken we voor een trip van zo'n 3 uur. Heel erg mooi van natuur, en veel uitleg gekregen over hoe je aan de uitwerpselen (pooh) kunt weten welke dieren er gepasseerd waren. Maar verder was het te miezerig om nog LIVE beestjes te bekijken.

Zeiknat kwamen we terug in onze hut, het was inmiddels harder beginnen te regenen, en we besloten om het houtkacheltje in gang te zetten om terug op te warmen.
Daarna was het tijd om de dichtsbijzijnde Mc Donalds te gaan opzoeken, zo'n 35km van het park verwijderd, want we konden wat calorieën gebruiken na bijna 2 maaltijden overgeslagen te hebben. Onderweg kwamen we in zwaar onweer terecht, wat best wel apocalyptische beelden opleverde tussen de bergen. Het water stroomde in beekjes over de weg, maar kon ons niet tegenhouden. De vette hamburgers smaakten alleen nòg lekkerder daarna...


Terug in het park besloten we nog wat te lezen op ons balkon, en even later was het weer tijd voor de avondactiviteit in het park: wederom wandelen en aan de geluiden de vogels proberen te herkennen. Gelukkig was het weer droog, en werd het een ontspannen avondje. Rond 22h waren we weer terug in ons chaletje.

Voor alle foto's van ons bezoek aan dit park, hier klikken.

Geen opmerkingen: