maandag 15 november 2010

Reisverslag Canada : Parc National de la Jacques-Cartier
En op dag 11 trokken we van Tadoussac naar Parc national de la Jacques Cartier ! Eerst werden we verplicht om den 'overzet' te nemen om het Saguenay-fjord over te steken, waarna we kilometers lang langs de Saint-Lawrence-rivier bleven rijden, en zo eigenlijk de regio Charlevoix ontdekten. Deze regio blijkt UNESCO-beschermd te zijn, en misschien ook daardoor lijkt de tijd hier wat stilgestaan te zijn.
Uiteindelijk bereikten we redelijk vroeg het Parc National, en konden we ons rustig installeren in afwachting van onze gids voor 2 dagen.

Iets voor zessen 's avonds verwelkomden we (of hij ons) Mikaƫl Paris, een fransman uit Bretagne, en hij nam ons mee voor een nachtelijke rit met 4x4 door het noord-oostelijke gedeelte van het Parc, met als apotheose een tocht per rabasca (8,5m lange kano van indiaanse afkomst) op een meer. We hadden ook hier veel geluk, want er zwommen 2 bevers vlak langs ons, en plots kwam er ook een eland een badje nemen in het meer. Wanneer het muisstil en donker is, is dit een geweldige ervaring. Natuurlijk konden we geen foto's nemen, maar enkel genieten van het moment.
We bleven zo een hele tijd stilliggen in het centrum van het meertje, en dronken ondertussen een thee'tje... tot het begon te regenen. Weg magie, en tijd om terug te keren.
Na het verorberen van een snicker en 'happer' als avondmaaltijd, was het tijd om onder de wol te gaan, want voor morgen was er een dauwtrip voorzien. Wekkie wekkie om 05u20... wie zei dat dit vakantie was ... ;-)

Voor foto's van deze dag, hier klikken.

Geen opmerkingen: