zaterdag 13 november 2010

Dorit (opnieuw) Clubkampioen Agility HS Filos 2010

Dorit heeft haar favorietenrol kunnen waarmaken en heeft het jaarlijkse clubkampioenschap gezwommen, euh pardon, gewonnen !
Er waren talrijke forfaits bij de wedstrijdspelers, maar toch kwamen nog een 6-tal combinaties in aanmerking.
Tegen de traditie in werd deze keer met de jumping begonnen, om ook te testen hoe bespeelbaar het terrein ging zijn. Dit laatste bleek overigens erg mee te vallen, en hier en daar werd het parcours gewoonweg een beetje aangepast waar teveel water lag.
Ria nam de beste start, en wist de jumping foutloos af te leggen. Dorit klasseerde zich 2e, na een weigering op een schuine sprong (natuurlijk door een slechte looplijn van het baasje). Jan liep een DK, en verliet het veld. Hij zou zich dit later beklagen, want op het clubkampioenschap gelden de regels van den interclub, waarbij je tot 3 DK's mag 'behalen'. Per DK worden dan 50 strafpunten gerekend. Nu kreeg hij 200 strafpunten aangesmeerd, en was hij kansloos voor het vervolg.
Het 2e (moeilijke) vast parcours had een vlotte start en finish, maar daartussen een zeer technisch stuk. Dorit sprong de eerste lat er af, maar ging daarna foutloos door de rest van het parcours, terwijl de andere combinaties (behalve Jan) de DK's opstapelden.
Hierdoor mocht Dorit op het derde parcours zelfs een DK behalen, het zou nog voldoende zijn voor de eindoverwinning. Die werd dus niet meer weggegooid.
Jan won nog mooi de 2 laatste parcoursen, en we zullen met hun volgend jaar zeker rekening moeten houden. Maar we hopen ook op deelname van nog meer wedstrijdspelers.
Om haar grote broer Cujo te evenaren (5x clubkampioen) zal Dorit toch nog héél veel werk hebben in de toekomst, maar 2x is toch al heel mooi.

Geen opmerkingen: