maandag 22 november 2010

Erpelkappersloop in Axel 2010

Vorige zaterdag waren we nog eens van de partij voor een 'trimloopje' over de grens, nl. in Axel, op de Erpelkappersloop. Deze wedstrijd maakt geen deel uit van het loopcriterium, maar toch was er best wel wat volk aanwezig. Het 'Vlaamsch' is hierbij nooit ver weg...
Zelf koos ik deze keer voor de 12km, die ik als training zou lopen, omdat ik dringend terug wat kilometers in de benen moet hebben. Daarna kan ik terug op snelheid werken.
Groot was mijn vreugde toen ik zag dat ook interval-maatje den 'Duvel' tegen alle verwachtingen in op post was, en we kozen prompt om zo lang mogelijk samen te lopen. Selena kon ongeveer hetzelfde doen met Martina !
Na 1km dacht ik helemaal niet dat ik lang bij den Duvel zou kunnen blijven, het was echt harken. Ik dacht zelfs dat het tegenwind was, zo slecht ging het, maar het bleek bijna windstil te zijn. Ik besloot toch maar even door te bijten, we zouden wel zien waar het schip zou stranden. En ja hoor, even later, na ongeveer 3km, ging het plots heel wat beter, en dit zou zo blijven tot de finish. Eén na één raapten we de zogenaamde 'lijken' op, en slechts 1x liep er ons zelf nog iemand voorbij die veel beter kan maar ook voorzichtig liep omdat het lang geleden was (nietwaar Cliff?). Net voor de finish besloot er nog een 'wielekenszuiger' ons voorbij te sprinten, maar dat konden we echt niet laten gebeuren. Voor een 41e plaats dan nog, op 74 deelnemers. Goed voor een kleine 13km/u, waar de komende weken aan zal gewerkt worden, evenals aan het overgewicht van zo'n 3 kilo...
Selena liep naar eigen zeggen een 'vlotte training ;-)' en rende naar de eerste plaats bij de vrouwen. Volgende week wil ze weer wat sneller gaan op de middenafstand in Kieldrecht, een wedstrijd die wél tot het criterium behoort.
Zelf twijfel ik nog tussen Kieldrecht op zaterdag,en de cross in Zele op zondag.

4 opmerkingen:

van den Abeele zei

Op deze manier zal het weer snel gedaan zijn met de extra kilootjes!

Cremke zei

3 kilo, valt nog mee na een Canada reisje. Bij mij moet er meer af zonder dat reisje

Gunther Selena Cujo Dorit zei

In Canada ben ik niet verdikt hoor. Is ook een beetje duur daar om je te laten gaan ;-)

Wendy Coppens zei

Ben benieuwd wat het dit weekend geworden is qua afstand! :D