woensdag 22 september 2010

Reisverslag Canada : St.-Félicien




Op dag 6 maakten we weer een zeer lange verplaatsing, ditmaal weer noordwaarts, en hiermee zouden ook de 3 langste verplaatsingen reeds achter de rug zijn. Via de panoramische weg langs de rivier 'Saint-Maurice' trokken we naar het "Lac Saint-Jean", waar we verbleven in St.-Félicien, voor een overnachting in hotel "Dujardin" (what's in a name ;-) )vlakbij de bekende Zoo van St.-Félicien.
Het was regenachtig onderweg, maar toch verveelde het uitzicht geen moment. Bovendien scheen het zonnetje weer volop toen we bij het meer arriveerden.
We maakten nog 2 tussenstops vooraleer naar het hotel te trekken. Eerst bij een historisch dorpje, waar we snel weer weg waren wegens nog niet té historisch, en vervolgens trokken we naar Pointe Blue, waar we de Mashteuiatsh wilden bezoeken. Dit is een Indiaanse gemeenschap, waar wel nog een museum en enkele aandenkens aan vroegere tijden zijn, maar ondertussen lopen alle inwoners daar ook gewoon in jeans rond en wonen ze in gewone huizen (met soms toch nog een tent in de tuin).
Daarna zochten we ons hotel op, dat er van buitenaf niet echt aantrekkelijk uitzag, maar binnen viel het nog mee. We zouden hier ook maar 1 nacht verblijven, want de volgende nacht zouden we in een pionierstent in de Zoo overnachten.
Daarna bezochten we het St.-Félicien zelf, wat vlugger gedaan was wegens kleiner dan verwacht, en kregen we zin in een Italiaanse afsluiter van de dag. We trokken dus naar "Mario", waarna we nog wat boodschappen deden in de supermarkt, en na 2 lange verplaatsingen op een rij gingen we vroeg naar bed.

Voor de fotootjes, klik hier.

Geen opmerkingen: