maandag 6 september 2010

Canicross in Loppem : Debuut van Carat

Het was lang geleden dat we dit jaar ge-canicross-ed hadden. Deels door de vele overlappingen met de agilitykalender, deels door afzeggingen wegens tropische temperaturen waar boxers niet goed tegen kunnen.
Onze deelname gisteren stond deze keer in het teken van het debuut van Carat. Nu hij meer dan 10 maanden oud was, mocht hij aantreden in de Fun Run ! Deze run was 1400m lang, en we waren ervan overtuigd dat dit geen probleem ging zijn voor "Big Carate", want hij is bijna niet moe te krijgen. Toch proberen we ook op te passen om niet te overdrijven in het begin.
Om Carat een goeie haas te schenken, werd besloten om Dorit (met Selena) ook op de Fun Run te laten uitkomen, en ze zouden vlak voor ons starten (30 seconden).
Aan de start verstond Carat niet goed waarom Dorit er vandoor ging, en hijzelf achter moest blijven. Hij begon spontaan te 'showen', wat toch blijkbaar opviel bij wat toeschouwers.
En dan klonk het startschot (denkbeeldig dan ;-)), en mochten we vertrekken. Mijn rug kreeg direct een harde snok te verwerken, en de eerste de beste bocht (wel één van zo'n 150 graden) hing ik bijna in de struiken. Nog een bocht en daar kregen we Dorit al in het vizier. Nu was Carat helemaal niet te houden. Na ongeveer 500m hadden we de vrouwtjes te pakken, en Carat keek niet om en ging verder. Nu verstond Dorit er zich niet aan en zij probeerde aan te klampen. Nu ging Carat wat aan het slalommen, eens links kijken, eens rechts, maar het bleef vooruit gaan, en zo liepen we even later al lekker binnen. En direct achter ons ook Dorit en Selena. Allemaal met een goed gevoel, en we kijken al uit naar onze volgende cross, maar dat duurt nog even wegens het wegvallen van Stevoort...
Selena liep ook nog de korte cross met Dorit, en daarin viel het wat tegen. Dorit had er niet echt zin in, en Selena dacht ook dat Dorit haar nieuwe X-back nog niet echt aangenaam vindt. Misschien nog wat aanpassingen aan doen in de toekomst, of terug naar een 'normale' gordel. Ze eindigden als 7e op 21 deelnemers met een gemiddelde van 13km/u, en dat is al beter geweest, zoals ook de conditie van Dorit want we hebben nog maar weinig getraind dit jaar. Misschien motiveert Carat haar nu wel om terug vlugger te gaan, en de koelere temperaturen komen er ook aan.
Zelf liep ik natuurlijk ook nog eens een interval-canirun met Elco ! Stukken heel snel, af en toe stilstaan, en 1x ook 10 meter spook-canirunnen... maar we amuseren ons altijd (zoals nu ook vastgelegd is op foto) en we halen zo toch nog maar een gemiddelde van 14,5km/u. Goed voor een 20e plaats op 43 deelnemers.

4 opmerkingen:

Hanna zei

Erynn is ook geen fan van het X-back tuigje. Deze week tijdens training geprobeerd en de juffrouw ging spontaan in de remmen... Ik hou het dus maar bij een gewoon tuigje.
Superdebuut van Carat!

Maar euh, wat moeten we verstaan onder spook-canirunnen? :o

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Spookcanirunnen is in de verkeerde richting canirunnen Hanna ! ;-)

Wendy zei

Carat deed dat blijkbaar super! 't Zal van de winter afzien worden ... lopen ZONDER de honden! ai ai ai

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Lopen MET de honden is afzien ! Amai die zere benen achteraf...