donderdag 23 september 2010

U2: 360° Tour Koning Boudewijn Stadion Brussel

Je zult het waarschijnlijk al vernomen hebben, want het nieuws is er vol van. Het was indrukwekkend, spectaculair, overdonderend, kortom... het was AF !
U2 heeft natuurlijk zoveel hits dat geen enkele playlist kan mislukken, en daarenboven krijg je er nog eens een pak showelementen bij. Deels van eigen bodem, want het was ook een belgische Tour, wat in onderstaand filmpje ook uitvoerig toegelicht wordt door Bono zelf.
Het opkomen van de bandleden was al direct een kippevelmoment, op de muziek van "Space Oddity" van David Bowie, en daarna was de trein al direct vertrokken. De playlist vind je allicht elders. Recentere nummers en klassiekers wisselden elkaar in een goed tempo af. De lange preek van Bono bleef uit, en werd vervangen door 2 kortere spreekbeurten, waarvan dus 1 in het filmpje.
We hadden ook een fantastische plaats, zo'n 5-tal meter vóór de ring rond het podium, en ik denk zo'n 15 meter van het podium zelf. We kregen de bandleden dan ook van heel dicht te zien, want er werd constant rondgelopen, ook op de ring zelf. Voor het beleven van het optreden was dit perfect, maar eigenlijk denk ik dat je voor de show-elementen (en vooral het lichtspel op en rond "de klauw") het concert nog een tweede keer zou moeten zien vanuit de tribune.
Ik snap ook echt niet waarom mensen van de avond ervoor reeds aan het stadion kamperen, want wij arriveerden om 16u en konden ook tot vlakbij het podium geraken. De Ierse meisjes vanop het nieuws stonden vlak voor ons, de Rotterdamse nummer één zal niet ver uit de buurt geweest zijn (het zat overigens vol met 'hollanders').

Genoeg gezeverd, het beste bewijs zijn enkele 'sfeer'-momenten (zet het volume maar wat luider):1 opmerking:

rinusrunning zei

Feest gebeuren zeg en mooi muziek.
Jullie hebben een mooie vakantie gehad.
Groet rinus.