zondag 8 maart 2009

Cani-X Vilvoorde: Selena 3e, Gunther 9e


Klik hier voor de resultaten

Ziezo, de kop van het nieuwe seizoen is er weer af. Op de eerste plaats zijn we blij te mogen melden dat Dorit tijdens de wedstrijd geen last heeft gehad van haar achterpoot. Momenteel is ze wat stijf, maar het valt nog altijd best mee. Morgen benieuwd naar wat de röntgenfoto's zullen zeggen.
Maar nu terug naar de onverwachte resultaten van vandaag. Selena kwam met een heel goed gevoel binnengelopen, maar had nooit verwacht het podium te halen, omdat er een paar hele sterke jeugdige loopsters dit seizoen de overstap naar haar categorie gemaakt hebben. Ze gokte vooraf op een vijfde of zesde plaats, maar kon toch net op het podium klimmen met slechts luttele seconden voorsprong op nummer 4 ! Ziekte en terugkeer uit blessure van concurrentes hebben ook wat geholpen, maar het maakte het resultaat van vandaag niet minder onverwacht. Dorit heeft ook heel diep gegaan voor het bazinnetje, wat bewezen werd doordat ze aan de aankomst zelfs 2x moest overgeven.
Het parcours was dan ook niet van de poes, en niet te vergelijken met dit van vorig jaar, dat toch grotendeels vlak of hoogstens vals plat was. Nu waren er heuse heuveltjes op het parcours, en zelf een trap die moest beklommen worden. Voor mezelf gesproken was dit parcours het leukste wat ik al tegengekomen heb. Selena kon niet vergelijken, want vorig jaar deze tijd liep ze nog niet mee.
Mijn eigen race dan. De opwarming beviel me niet zo goed, maar eens het startschot gegeven werd was ik verrast door het goede gevoel in de benen. Dorit trok toen ook nog uit volle kracht, en ik vermoed dat we onze snelste eerste kilometer ooit gelopen hebben. Toen we ongeveer halfweg waren, was het beste er bij Dorit af, en moest ik overschakelen op eigen mankracht. Hierdoor ging natuurlijk het starttempo er volledig uit, en het was wachten op de laatste rechte lijn om Dorit terug te voelen trekken. Toch ben ik ook erg tevreden met deze eerste van het seizoen, en ook met de keuze om opnieuw voor 2x de korte afstand te gaan dit jaar. Ik denk dat 1x lang en 1 x kort momenteel nog teveel is voor Dorit, en nu kan Selena tenminste met de meest frisse Dorit lopen. Ze heeft dan van ons 2 de meeste kans om bovenin het klassement te geraken, dus lijkt dit de beste keuze, zeker als de temperaturen nog omhoog gaan.
Bij den après-canicross werd er weer leuk verbroederd met 'we zullen het maar het cani-X clubje van Steven noemen' (in afwachting van een definitieve naam he Steven), dat ook weeral verder uitgebreid is. Steven en Wendy behaalden ook mooi het podium, maar ook Karlien, Sofie en Nikki hebben het natuurlijk prima gedaan.
Morgen meer nieuws, ook over onze uitstap naar de dierenkliniek, nu zijn we ... moe...

Bedankt aan Wendy & Mr Z voor de fotootjes !

3 opmerkingen:

Steven zei

Schitterend dat alles zo goed verlopen is voor Dorit (behalve 't overgeven dan hé) .. de 1ste zonnestralen kwamen erdoor, dus 't was soms al redelijk warm.. hopelijk vandaag goed nieuws, ook voor Cujo!

Tja, diene naam .. 'k denk dat daarover nog eens trappistgewijze gebrainstormed moet worden ;)

Ralf, Loris en Kappo zei

Een hele dikke proficiat met jullie prestaties!!!

Stefaan zei

Een dik verdiende podiumplaats voor Selena. Proficiat aan jullie drie. Hopelijk blijft het kwetsurenleed van Dorit nu achterwege.