zaterdag 30 augustus 2008

Vlaaienjogging Oostakker


Gisterenavond trokken we naar Oostakker, voor een jogging die eerst niet echt gepland was, maar de voorbije weken hoorden we dat kine Jochen en canicrosser Steven ook van de partij gingen... en zo waren we vlug overhaald om ons daar ook eens te laten zien. Onze verbazing was groot dat we bijna alleen maar bekend volk tegenkwamen. Bijna het ganse deelnemersveld van het Zeeuws-Vlaams criterium was aanwezig ! Ook veelwinnaar Frederik De Backer (op de korte afstand) was aanwezig. Ik besloot mij op de kortste afstand (4,3km) in te schrijven, waar ook Jochen en zijn vrouw Kristien aan deelnamen. Selena en Steven deden het op de langste afstand.
Vooraf was ik vooral benieuwd hoe mijn voeten het zouden uithouden met de nieuwe zooltjes. Daarom was ik iets minder snel dan gewoonlijk gestart, maar achteraf had dit toch weinig gevolgen voor mijn eindtijd (16:43) en gemiddelde (15,22km/u), dat als normaal mag beschouwd worden. Ik hoop nu stilletjesaan weer naar de 16km/u te schuiven voor het Z-V Criterium dat bijna weer van start gaat. Het leverde mij een 7e plaats op 54 deelnemers op, 2e in mijn Masters A categorie. Frederik en Jochen vochten voor winst, en eerstgenoemde ging met de zege lopen. Jochen won zo ook de Master A categorie, met een gemiddelde (17,19km/u) dat ik nooit zal halen.
Er zaten trouwens 2 nijdige brugjes per ronde in het parcours, en ik vond van mezelf dat het me toch wat aan kracht ontbrak om hier vlug genoeg op te lopen. Bijtrainen wordt dat dus.
Selena werd 4e vrouw in haar categorie, en was daar best blij mee. Ze vond het een goeie doorgedreven training met de heuveltjes erbij, want zij moest er dus wel 6x over !
Nadien hebben we nog wat met Steven en zijn persoonlijke harem van drie vrouwen (voor de duidelijkheid, Sofie is zijn enige echte vriendin ;-)) lekker kunnen nakeuvelen over canicross, agility en dog survival. We kregen ook nog wat tips voor de canicross, die we zeker zullen kunnen uitproberen in de komende weken !

De uitslagen komen op de site van Assa Ronse, maar hier alvast enkele (nu nog alleen van de korte, wordt aangevuld als ik ook de details van de andere afstanden heb):

4,240 km
1) 14:44 De Backer Frederik (1e Senior)
2) 14:48 Hollebosch Jochen (1e Master A)
7) 16:43 De Cock Gunther (2e Master A)
9) 17:15 De Sutter Patrick (1e MasterC)
21) 20:02 Meuleman Kristien (1e Master A Dames)
41) 26:07 Beke Sofie (2e Senior Dames)

Maar morgen trekken we eerst naar Merksem voor Dorit haar derde KMSH-wedstrijd. Zonder veel verwachtingen echter, want de agilitytraining van deze morgen werd een flop wegens de warmte. 5gr. meer of minder blijft een enorm verschil maken voor een boxer. Of wordt een slechte generale toch een goeie... we zien wel.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Welke afstand gaan jullie lopen in het Zeeuws-Vlaams criterium?

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Voorlopig ziet het er naar uit dat ik kort ga doen en Selena midden of lang. En jij ?

Anoniem zei

Ik ga sowieso niet het hele criterium doen, maar als ik mee loop, dan de langste afstand. Ik ga niet voor het resultaat, maar voor de voldoening.

Anoniem zei

hey, goed gelopen vrijdag! Ze zouden 't wel beter "Bruine Leffe"-jogging noemen ipv Vlaaienjogging ;)

Tot zondag in Loppem?

Gunther Selena Cujo Dorit zei

We gaan nu eens aan die Leffe beginnen zie ! Vanmorgen om 7u20 naar de agility wedstrijd in Merksem vertrokken, vanavond om 19u20 weer thuis, da's nog wat anders dan Canicross he ;-);-);-)
Zeker tot in Loppem, maar dan ligt de druk natuurlijk bij Selena ! ;-)