maandag 11 augustus 2008

Buffalo Tom, Alanis Morrisette, The Scabs

Wat een afsluiter van deze 34e Lokerse Feesten !
Na het verorberen van een lekkere Spitburger waren we al direct klaar voor mijn eigen hoogtepunt van deze avond... wat zeg ik ? Van deze of meerdere Lokerse Feesten zefs !
Om 20u was het nl. tijd voor Buffalo Tom, al jaren één van mijn favoriete groepen, en ik vond het ongelofelijk nieuws dat ze dit jaar naar de LF kwamen. Alle bekende nummers (voor mij toch ;-)) van deze "gitaarhelden uit Boston" kwamen aan bod. Onbegrijpelijk dat het grootste gedeelte van het publiek niet zo bekend was met deze groep, maar dat zal ook wel aan het vervolgprogramma gelegen hebben. En ik probeer er de volgende weken via deze blog ook nog wat aan te doen ;-) Genoten van de eerste tot de laatste minuut ! (10/10)

Daarna even bekomen en het duurde toch wel een halfuur eer ik besefte dat Alanis Morisette reeds een halfuur bezig was. Wat zijn we vooral geschrokken van die extra kilo's ! Voor de rest waren we minder onder de indruk, ook omdat we al jaren geen weet meer hadden van nieuw materiaal van haar. Dat ze een goeie stem heeft hoeft geen bekijf, maar om niet te overdrijven : het is geen 'podiumbeest'. Het laatste halfuur met het bekendere werk maakte nog veel goed. (6/10)

En dan tijd voor de Vlaamse Ramones of het hoogtepunt van de avond, zomer, het jaar voor Selena ! Ze lieten even op zich wachten, maar voor hun allerlaatste optreden kon dit geen enkel probleem zijn. De Guy zat vol energie, en met zijn allen genoten ze zelf zichtbaar enorm van dit optreden. Het publiek werd enorm bespeeld, en liet zich ook gewillig bespelen, en zelfs een set van 1uur en 40minuten was onvoldoende om al hun bekende nummers te spelen. Maar je hoorde na afloop niemand klagen, hiervoor ga je naar concerten... (10/10)

Back to reality : morgen gaan werken...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb Buffalo Tom vorig jaar gezien op het Cactusfestival. Prachtige nummers hebben ze idd : taillights fade, mineral, sodajerk,...
Nog veel succes met het lopen en agility !