donderdag 22 december 2011

Kenia December 2011: Mount Longonot

Tijdens ons verblijf in Kenia moest we toch 1x testen hoe zwaar de beklimmingen in Kenia op ons gestel zouden wegen. Vooral bij Selena werd dit zeer snel duidelijk. Redelijk vlug werd ze kortademig en kreeg ze hartkloppingen. We hadden ook net één van de warmste dagen uitgekozen, en onze drankvoorraad vloog er vlug doorheen. Waarom hadden we ons trailrugzakje thuisgelaten ???
Mount Longonot is een (voorlopig) inactieve vulkaan, wat je ook kunt zien aan de begroeïng in de brede krater. Hij is zogenaamd 'slapend', en dus niet uitgedoofd alhoewel hij niet meer lava spuwt. Wel zouden hete lucht stromen nog krachtig genoeg zijn om kleine vliegtuigen te hinderen. De naam is afkomstig van het Masaïwoord oloonong'ot, wat berg met vele paden en steile wanden betekent. Het pad leidt over broos vulkanisch tufsteen, geflankeerd door met doornstruiken begroeide savannehellingen.
We hebben ongeveer een uur geklommen vanaf 2150m tot 2545m, het eerste deel gemakkelijk en het laatste gedeelte erg steil, en langs de kraterrand zou je nog verder kunnen naar de top van 2777m.
Meer foto's hier

Geen opmerkingen: