maandag 30 augustus 2010

Boxer Agility in Enter, Overijssel (NL)


Het tweede deel van het seizoen is gisteren gestart, met de eerste van nog 3 wedstrijddagen. En zoals reeds te verwachten was, het gaat raaaazeeeend spannend worden en blijven, waarschijnlijk tot de laatste wedstrijddag. Gisteren werden we zelf 2e in het dagklassement, maar de 2 rechtstreekse (overblijvende) concurrenten werden 1e en 3e, en onderling wordt er weinig of niks toegegeven. Deze 3 pakken meestal ook de eerste 3 plaatsen per parcours.
Maar we zijn heel tevreden met de gang van zaken van gisteren, ermee rekening houdend dat Dorit een maand niet getraind heeft. Toen we thuiskwamen van Canada liep ze op drie poten, dus 't was eerder hopen dat deze wedstrijd gehaald werd, dan nog maar te denken over nog eventjes een paar keer bij te trainen. De afkomende raakvlakken blijven onzeker, en de snelheid kan beter (ze is ook verzwaard), maar de rest is ze zeker en vast niet verleerd.
Het eerste parcours (het spel, een tijdgambling) werd dan ook volledig benut om te zien hoever Dorit er klaar voor was. Zoals verwacht ging ze iets te wild weg (altijd als het even geleden is) en moest ik wat meer druk zetten om ze in te tomen. Resultaat : 1 raakvlak én een lat gemist. Ik had gerekend op een paar fouten, en zo deden we mee voor winst, maar er waren er nog een paar die hun eindtijd beter gegokt hadden.
Het eerste wedstrijdparcours was bij verkenning al een kolfje naar onze hand. een technisch begin, een vlot middengedeelte met 2 raakvlaktoestellen en een snel einde. Resultaat: Foutloos, en de concurrenten gingen in de fout, dus winst op dit parcours.
Dat gaf vertrouwen voor het 2e parcours, dat eigenlijk té gemakkelijk en kort uitviel. 17 toestellen, en niet echt ergens een valkuil. Alleen 2 sprongen waarbij de hond tussin dicht bij de omheining moest passeren. Hierdoor moest Dorit haar looplijn aanpassen, en dat was waarschijnlijk de reden dat ze de lat van de 2e sprong raakte. Raar genoeg maakte het duo Willy/Dummy dezelfde fout, en zo ging de winst naar Henk/Skay. Wij werden 3e.
Voor de jumping, tevens het laatste wedstrijdparcours van de dag, was het 'vlammen' geblazen. Na de verkenning wisten we reeds dat het hier om de snelste tijd ging gaan, want wederom waren er weinig probleempunten te bekennen. Wij waren als eerste van de favorieten aan de beurt, en naar mijn gevoel ging het super. Ik had het gevoel dat Dorit niet sneller kon, en dat er waarschijnlijk winst in zat. Niets was minder waar, want de 2 'concurrenten' gingen nog anderhalve seconde vlugger. Resultaat dus wederom een derde plaats.
In de totaalstand was de winst voor Henk/Skay, wij werden dus 2e en de derde plaats was voor Willy/Dummy.
Hier de volledige daguitslag.
In het jaarklassement geeft dit een status-quo, en het zal waarschijnlijk spannend blijven tot het eind omdat de 6 slechtste uitslagen (2 per parcours) nog geschrapt worden. Dit kan de klassering nog omgooien, maar 't is toch leuker om voorlopig aan de leiding te staan ipv. 3e ;-).
Oh ja, voor het afsluitende spelletje werden we gekoppeld aan de derde belgische deelnemer, nl. Danny met Gynger. Henk en Willy werden aan elkaar gekoppeld, en waren zo het favoriete duo, maar ze liepen een DK. Zo konden wij (met 1 raakvlakfout van onszelf) deze koppelrace ook winnen, met een kleine voorsprong op een ander koppel.

2 opmerkingen:

Steven zei

Proficiat, Rieteke!!

van den Abeele zei

En prachtige foto ook: een vliegende hond!