vrijdag 22 januari 2010

Gunther 1989 - 2009 : De Vaderlandsche - ING Insurance - Vivium

Voor een keer laat ik hier op deze blog het woord aan de collega's :

Sandra:

Ergens einde van de tachtiger jaren komt een jongeman werken bij de toenmalige Vaderlandsche. We weten de juiste begindatum niet omdat toen in België de verplichte legerdienst nog bestond. Hierdoor is Gunther 2x begonnen bij De Vaderlandsche: éénmaal voor zijn legerdienst en éénmaal erna. (gelukkig doet zot zijn geen zeer)
De tweede keer startte hij officieel op 1 november 1989, al zal het waarschijnlijk wel eerder 2 november geweest zijn.

Ook al kent iedereen hem als een claims-man, hij is toch gestart bij Life.
Daar heeft hij onder het pseudoniem Berend mee Capsil geïntroduceerd bij De Vaderlandsche. Naast Barbapapa, Bonaventure, Brutus en nog een aantal B-medewerkers, werkte hij samen met een internationale ploeg (Canadezen, Engelsen) waaronder ook een zekere Gill, hé Gunther.

Zoals je weet wordt Halloween daar meer gevierd dan hier en zo kwam het dat Barbara eens een pompoen meegebracht heeft op een vrijdagnamiddag.
Er werd dan verder ‘gewerkt’ (trick or treat) bij de met kaarslicht verlichte pompoen tot Christophe Deblaere binnenkwam die daar blijkbaar toch bezwaren tegen had.

Zelfs toen stond hij al bekend als een ‘pietje precies’.
In Capsil was het de gewoonte om een projectcode als commentaar toe te voegen bij iedere wijziging. En diegene die dit vergat, werd hier steevast op gewezen door Gunther.

Marc:

Na een vijftal jaren besloot hij nieuwe horizonten op te zoeken (letterlijk en figuurlijk).
Zat het vertrek van zijn ‘Gill’ hier voor iets tussen ?
Hij stopte toen met Capsil en ging samen met enkele collega’s op cursus naar Amerika om MDP te bestuderen.

(Jan toont foto 1)
Met deze tool is dan de fameuze ‘schil’ gebouwd.
Gunther koos zijn projecten goed uit, want beide systemen draaien nog steeds.

Er lopen ook gelijkenissen tussen zijn projecten en zijn privé-leven.
Zo bracht hij ten tijde van project ‘de schil’ altijd een stuk fruit mee. De gewone schil rond dat fruit was echter niet voldoende. Gunther liet het fruit soms zo lang liggen tot er nog een extra ‘schil’ rond kwam.

Daarna kwam Femme, een nieuw systeem voor Familiale verzekeringen.
Dat was zeker een bron van inspiratie voor Gunther, want daarna leert hij zijn eigen ‘femme’ kennen. In 1997 treedt hij dan ook in het huwelijk met Selena. Met zijn huwelijksfoto heeft hij zelfs een prijs gewonnen.

(Jan toont foto 2)

Gunther is getrouwd in Doel. Zowel het dorp Doel, het project Femme en de feestzaal hebben het echter niet overleefd. Laten we hopen dat zijn huwelijk wel stand blijft houden.

Uiteindelijk komt hij dan bij Claims terecht. In het ING-tijdperk heeft hij zelfs gedurende een 2-tal jaren part-time in Nederland gewerkt. Toen tikte de km-vergoeding goed aan, maar bij de recente verkoop van zijn coupé, was dit waarschijnlijk één van de redenen voor een teleurstellende prijs.

Jan:

Gunther is iemand met vele interesses:
• Om te beginnen reizen en dan liefst verre reizen. In 1992 reeds is hij samen met onze Dirk Vervaet naar de wereldtentoonstelling in Sevilla geweest.

(Marc toont foto 3)
Naar verluidt had hij daar echter meer interesse voor een plaatselijke schone dan voor de wereldtentoonstelling zelf.
Daarna volgden nog vele verre reizen (Vietnam, Argentinië, Zuid-Afrika, Ecuador, Noord-Amerika, Peru, Nieuw-Zeeland) samen met Selena. Het liefst plant hij deze zodat ze samenvallen met grote implementaties.
• Vermits kinderen toch wel wat last met zich meebrengen (Getuige zijn uitspraak: Koters !), houden Gunther en Selena het tot vandaag bij een gezinnetje met Boxers.
• En daarmee komen we bij een volgende passie, de boxers (viervoeters wel te verstaan).
Hij heeft samen met zijn ondertussen overleden Cujo vele prijzen behaald in agility-wedstrijden (oa. Nederlands kampioen).

(Marc toont foto 4)
Ook in Canicross-kringen zijn Gunther en Selena geen onbekenden.
Onlangs zijn ze ver gegaan (toch zeker letterlijk) om voor gezinsuitbreiding te zorgen. Ze hebben namelijk een goede 400 km enkel gereden om de nieuwe puppy te gaan halen. De terugreis heeft zelfs +/- 10 u in beslag genomen (door de weersomstandigheden). Het is er dan ook eentje van Carat geworden.

(Marc toont foto 5)
Aangezien GSM’s blijkbaar nogal gewild zijn bij boxers, hebben we een cadeautje voorzien voor Carat. (Marleen afgeven GSM) Hopelijk helpt dit om Gunther zijn GSM veilig te stellen.
• Bij Canicross hoort jawel, lopen. Zowel Gunther als Selena zijn fervente lopers. Ze hebben beiden al een aantal marathons achter hun kiezen.
Ook de Roparun en de Challengers Trophy hebben ze al meegelopen.

(Marleen toont foto 6)
Selena benadert bijna Gunther zijn snelste tijd op de marathon. Dat kan Gunther natuurlijk niet zomaar laten gebeuren en dus is hij terug beginnen trainen om zijn tijd scherper te stellen.

(Marleen toont foto 7)
• Gunther is ook een fervente voetbal-supporter. Hij volgt de wedstrijden van Club Brugge op de voet.

Bert
• Gunther heeft ook een passie voor auto’s. Tot voor kort reed hij nog met een door Pininfarina getekende auto. Omdat Gunther echter al een jaartje ouder wordt, heeft hij deze ingeruild voor een SUV met gemakkelijke in-en uitstap.
Zijn voorliefde voor Peugeot gaat zo ver dat hij zelfs zijn projecten er naar vernoemt.
Eerst was er MDP (Met De Peugeot), daarna MSP (Met Snelle Peugeot) en sinds kort zijn we aan het migreren naar SIA (SUV In Aantocht)

Hij durft ook wel wat capriolen uithalen met zijn auto:
- Hij is één van de mensen die zonder problemen de middenberm overstak voor De Hertoghe (weliswaar voor ze de paaltjes gezet hebben, hé).
- Op een keer toen we in Quellin zaten, stond er een te lange file volgens Gunther. Hij is dan maar de file voorbijgereden op het vak van de tegenliggers. Gelukkig voor hem liet de politie, die aan de overkant stond te wachten, hem begaan.

De passie geldt echter alleen voor ZIJN auto. Selena durft haar auto bijna niet meer meegeven met hem. Ofwel worden alle ramen aan diggelen geslagen ofwel ramt hij er een vrachtwagen mee.
Selena kan hier echter weinig aan veranderen. Als Gunther zijn auto niet beschikbaar is, neemt hij gewoon Selena haar auto waardoor zij met de bus moet gaan werken terwijl hij een dagje vakantie heeft. Hier is duidelijk nog werk aan de winkel voor Selena.

Marleen

Gunther gaat met zijn gezinnetje regelmatig naar Nederland: zij het voor een boxer-wedstrijd of gewoon voor een lang weekendje. Hij is dan ook vaste klant bij Landal Greenparks. Het werd ons echter pas duidelijk hoe goed ze hem daar kennen toen we daar een cadeau bestelden. Dit werd namelijk opgestuurd in een speciaal voor hem (of toch voor de hond) gemaakte voor-gescheurde omslag ( Bert Toont enveloppe). De cadeaucheques zelf hebben ze toch ongeschonden gelaten zodat Gunther ze kan gebruiken voor een volgend verblijf. (Bert geeft cadeaucheques af + drinkgeld)

We weten ook dat Gunther regelmatig zowel een biertje (Sandra toont foto 8) als een wijntje lust en daarom hebben we enkele 'heerlijcke' flessen besteld. (Sandra afgeven wijn)

Dat was het dan voor de eerste 20 jaar. We wensen hem veel succes voor de volgende 20 jaar!
(Sandra toont foto 9 + afgeven kaartje)

3 opmerkingen:

Marc zei

En waarschijnlijk had je daar niet veel aan toe te voegen.

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Inderdaad, qua samenvatting was dit redelijk compleet...;-)

Patrick zei

Errug grappige anekdotes. We weten nu ook gelijk wat voor reden erachter je marathondeelname zit ;-)