woensdag 11 juni 2008

Canicross: 1e evaluatie na 3 wedstrijdenWat we geleerd hebben:

* we waren misschien té enthousiast om direct met de lange afstand te willen starten
* voor een boxer is het door het ingekorte ademhalingsstelsel ook heel vlug te warm, waardoor er vlugger afgehaakt wordt bij hogere temperaturen (iets wat we al kennen uit de agility)
* op de korte afstand gaat het beter, en kan het waarschijnlijk nog beter als Dorit enkel deze afstand doet en niet met mij eerst de lange doet
* Selena kan haar misschien ook beter motiveren wanneer ze "stilvalt"

Wat we beslist hebben:

* we laten dit jaar de lange afstand voor wat ze was, en Selena krijgt voorrang om met Dorit de korte te doen
* we vragen volgende keer dus een startnummer helemaal vooraan voor Selena, en zelf amuseer ik mij even later ook nog wat met Dorit onder het motto "alles mag, niks moet", ook rekening houdend met de temperatuurVolgend jaar zien we dan wel weer verder, afhankelijk van de volgende evaluatie, en we gaan ook eens trainen op Moerbeke !

PS. De timing van de eerste foto is perfect. Je ziet mijn reactie op de aanmoedigingen van Selena op weg naar de aankomst. Dorit is immers juist terug beginnen lopen na een staking van enkele minuten (ze is trouwens wel mee met haar tijd) en Selena beseft dit natuurlijk niet, die denkt dat wij op weg zijn naar een supertijd... ;-);-);-)

1 opmerking:

Stefaan zei

Mooie "actie"-foto's! Zico is ook zo, als er volk staat of er wordt een foto genomen dan komt hij weer in actie. In de voetballerij noemen ze dat een "tribunespeler". De korte afstand zal uw hond beter verteren denk ik. Succes en ook met de marathonambities!