zaterdag 17 mei 2008

Agility: foutloze Cujo én parcourswinst voor Dorit in Dordrecht



Vandaag is de nederlandsche boxer agility competitie in Dordrecht op gang geschoten, en Cujo is enigszins verrassend 2e geworden. Voor Dorit zat er na 2 parcoursen méér in, maar een DK op het laatste parcours besliste hier anders over. Zij werd daarmee 6e. Keurder vandaag was Piet Plasmans uit ons naburige Hulst.

Het eerste parcours was een tijd-gambling jumping buiten competitie. Voor Dorit gokte ik 38 sec., en voor Cujo 48 sec. Blijkbaar moet ik het wedstrijd lopen terug gewoon worden, want ik had hun ferm onderschat. Dorit kwam ruimschoots als vlugste binnen op 32 sec, en Cujo op 38 + 1 fout (latje eraf) wat neerkwam op een totaal van 43 sec. Beide niet genoeg voor winst, maar wel voor een 2e en 3e plaats én vertrouwen voor de rest.

Dan het eerste (snelle) vast parcours voor de competitie. Eerst was het aan Cujo, en hij bleef foutloos, maar niet al te snel, dus kwam hij met enkele strafseconden binnen. Dorit deed het zeer snel, maar miste een raakvlak op de loopbrug en trok op het eind nog een latje. Resultaat een 4e plaats voor Cujo en een 6e voor Dorit. Winst was er voor onze landgenoot Willy met Dummy, en de andere belgische deelneemster eindigde bij haar debuut direct in de punten met een 10e plaats met haar Efosca.

Het tweede parcours was iets trager en technischer en aldus op maat van onze Cujo. Wederom foutloos voor Cujo, maar hier verrastte Dorit door ook foutloos te blijven, en bovendien in de snelste tijd. Volgens mij haar eerste parcourswinst op een Vast Parcours ooit ! Gevolg was dat er na 2 vaste parcoursen 3 honden ex-aecquo aan de leiding kwamen met 7 punten, gevolgd door een andere combinatie op 1 punt, en nog een andere op 2 punten. Al lachend zeiden Willy en ikzelf tegen elkaar: als 2 belgen vechten om één been, loopt een nederlander er mee heen...

... en zo geschiedde ! Cujo was als eerste van mijn boxers aan de beurt, en deed wat hij moest doen, nl. foutloos rondkomen. Op voorhand wisten we al dat Cujo met zijn (bijna) 10 jaar niet bij de snelsten zou zijn. Wietske en Ricardo waren met Edor resp. Jamie bvb. 10 resp. 7 seconden vlugger. Wietske kwam zo 1 punt vóór Cujo uit, en Ricardo gelijk, maar de uitslagen op Vast Parcours speelden in het voordeel van Cujo. Toeval wou dat Willy en wijzelf de laatste 2 combinaties waren die in actie moesten komen. En helaas... 2x DK ! Dorit dook na sprong 1 al direct haar favoriete toestel (de buis) in, iets waar ik op dat moment helemaal niet op voorbereid was (maar wel weer iets bijgeleerd !) en ik had ook geen oogcontact om tijdig te corrigeren (iets waar ik mijn lesvolgers altijd op wijs dat dit niet mag gebeuren, shame on me...). Het resultaat was dat 2 belgen uit de top 5 verdwenen !

Maar elke medaille heeft zijn keerzijde en we onthouden de goeie dingen : Cujo stond weer eens op het podium, en Dorit slaagt er nu al in om 2 van de 3 parcoursen punten te scoren, waar het vorig jaar meestal nog 1 of geen was. De parcoursoverwinning nemen we er ook heel graag bij, met de wetenschap dat ze bij de snelsten van het pak zit.

Het belooft trouwens een spannend kampioenschap te worden, met vele jonge snelle boxers tegen een afscheid nemende maar stabiele oude generatie. We kijken al uit naar de volgende afspraak, die heel snel volgt.

Oh ja, er was nog de traditionele afsluiter, een koppelrace ! Cujo lieten we uit voorzorg voor zijn oude knoken niet meer meespringen, maar Dorit werd aan Desney gekoppeld (handler Simone) en wist een 2e plaats te bemachtigen, waardoor ze toch ook met een bekertje weer naar huis mocht.

PS. De foto's zijn van de handlers dag in Dordrecht van 2 weken geleden, want zo'n goed weer was het natuurlijk niet... ;-) Met dank aan Dordrecht en Willy Goris.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer van de DK, zoals altijd is het een foutje van het baasje wat duur komt te staan. Het belangrijkste is dat er een positieve evolutie is bij Dorrit zodat dat je bij de volgende wedstrijd met Dorrit op het podium zal staan.

Doe zo verder.
Luc

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Tuurlijk is het altijd baasje zijn schuld ;-)

En één van de volgende wedstrijden ben je er ook gewoon bij, he Luc ?