donderdag 27 september 2012

23/09/2012: Boxer Agility Flevoland: Carat 3e, Dorit 2e en winst koppelrace

Het was jaren geleden, sedert ons debuutjaar in de Nederlandse boxer competitie, dat we nog eens in Flevoland te gast waren. We maakten er dan ook maar ineens een weekje verlof van, aan het Veluwemeer, zodat we dit gedeelte van Nederland ook wat beter konden ontdekken. Het spelletje begon wat met vertraging, want de organisatie kreeg de electronische tijdwaarneming niet aan de praat. Uiteindelijk moest dit terug afgebroken worden, en werd er overgeschakeld op manueel klokken. Dit zou ons later nog parten spelen... Het spelletje werd klassiek zonder enige druk gelopen, kwestie van bij de honden wat druk af te laten in voorbereiding op de competitieparcoursen. Met Carat was ik te laks met een correctie (lees: te laat), met als gevolg een DKtje. Stukken beter verging het Doritje, maar ze is natuurlijk niet meer van de snelsten.
Doritje moest eerst aan de slag bij het eerste Vast Parcours voor de Happy Dogs. Ricardo ging met Elcaro 2x in de fout en daardoor hadden we kans om eens voor hun te eindigen. Ongelofelijk maar waar ging ook Dorit 2x in de fout, maar gelukkig was ze wel sneller. De andere tegenstrevers deden beter, dus de laatste plaats werden maar net vermeden...
Carat was top op het eerste Vast Parcours. Hij deed alles wat ik wou en de raakvlakken werden vlot gehaald. Helaas werd er op het eind een sprong teveel genomen, nl. de omheining... De zak werd met de uitgang in de richting van de omheining gelegd, en het eerste wat een (snelle) hond ziet na het verlaten van de zak was dus... een extra sprong... zeker als het lint dan ook nog op spronghoogte was gespannen. Even gezeurd tegen de keurder omdat het parcours ervoor (spel) wel aangepast was bij een soortgelijke situatie, en deze keer niet. Maar daarna toch snel de knop weer omgedraaid. Tijdens het 2e Vast Parcours ging Carat gewoon verder op zijn elan, met iets meer reserve (lees: trager) foutloos gelopen, maar dit was ruim voldoende (7 sec) voor winst ! Maar belangrijker nog, het vertrouwen is nog nooit zo groot geweest ! We vergeten dikwijls nog te vlug dat Carat nog steeds maar 2 jaar is, wat voor een boxer toch ruim jong is om zo geconcentreerd te lopen. Doritje volgde het voorbeeld van kleine (of is het grote?) broer en liep ook haar 2e Vast Parcours foutloos. Hiermee werd ze derde, want 2 deelnemers waren dus sneller.
Bij de jumping moest Dorit weer eerst aan de bak, en slechts 2 combinaties wisten een DK te vermijden. Eerst Audrey met Quinsey, die ook sneller was, en dan wijzelf. Dit was ook ineens de eindstand voor vandaag, wat een mooie overwinning voor Quinsey betekende. Met Carat moest ik als allerlaatste aan de bak op de jumping. Bijna niemand was al in de fout gegaan, dus het kwam op snelheid aan. Vol vertrouwen gingen we ervoor, en Carat liep wederom een superrondje ! Heel onze omgeving was ervan overtuigd dat we gewonnen hadden. Maar niets bleek minder waar, want de mededeling kwam dat we... 2 hondersten van een seconde trager waren dan Henk met Skay. Tja... handgeklokt en 2 hondersten meer of minder... het maakt vandaag niet uit voor de klassering maar ik hoop dat de electronische waarneming volgende keer hersteld is.
Maar weer de knop omgedraaid, het was weer één van die dagen zeker, en het positieve gevoel van 3 superrondjes nam de bovenhand op het negatieve ! Nu nog even amuseren op de koppelrace, en zowel met Dorit als Carat verliep dit wederom foutloos. Doritje liep met Jos/Emerson naar een 5e plaats, en Carat pakte met Ricardo/Jamie de overwinning ! Nu op naar het Nederlands Kampioenschap op 7 oktober. Niks moet, maar het mag en het vertrouwen is er... ;-)

Geen opmerkingen: