woensdag 6 juni 2012

26-28/05/2012 Roparun Team 231 United Against Cancer

Dit jaar was er geen overlap met de hondensportkalender, en zo konden we weer eens meedoen met de Roparun, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam voor het goede doel !
Voor mezelf was het de 3e deelname, en voor Selena de 2e, telkens voor hetzelfde team. De naam van het team is ondertussen wel gewijzigd naar 'United Against Cancer'. En voor het eerst zaten Selena en ikzelf in hetzelfde subteam !
Voor de duidelijkheid: de 515 km tussen Parijs en Rotterdam worden afgelegd door 8 lopers, vergezeld door minstens nog eens zoveel begeleiders + de Flying Food Squad. De 8 lopers worden verdeeld in 2 subteams, zodat er 1 4-tal een shift aan het lopen is, en de anderen aan het rusten zijn. Ieder 4-tal werkt 3 shifts van ongeveer 88km af, zodat ieder elke shift 22km loopt. 3x 22km is dus zo'n 66km lopen in ongeveer 48 uur.
Ieder team stelt een gemiddelde voorop waartegen de 515 km zullen afgewerkt worden. Aan de hand daarvan wordt het startuur bepaalt, zodat alle teams binnen een tijdsbestek van enkele uren op de Coolsingel in Rotterdam kunnen finishen.

Onze start voor de het subteam A was zaterdagmiddag om 3u07, en wijzelf mochten zo'n 8 uur later aan de slag voor onze eerste shift. Tijdens deze shift liepen we allemaal stukken van 5 en 6 km (uitgezonderd 1 persoon die 2x 11 km liep), heel doenbaar, omdat het nog nacht en koel was.
Tijdens onze tweede shift, die in de namiddag begon, verkozen we kortere stukken te lopen wegens de extreme temperaturen. Ieder liep zo om en bij de 3 km, in een zeer heuvelachtig landschap, van de belgisch-franse grens tot en met Dendermonde. Er kwam ook stilaan wat meer 'ambiance' onderweg, en dat zou niet meer stoppen tot in Rotterdam.

We liepen met het A-team ook nog mee door Zele, waar we ook de ouders van Selena ontmoetten aan de tent in het centrum. Nadien konden we een paar uur verpozen aan Café De Roos, met een Leffe erbij en een welgekomen massage van een kinesiste in spé ! Daarna was het tijd om door te rijden naar Bergen-op-Zoom voor onze laatste shift. Om 2u30 in de nacht namen we toch nog eerst een douche, en probeerden we ook nog wat pasta met kip binnen te spelen.
Slechts enkele uurtjes later werden we alweer gewekt om het laatste stuk aan te vangen, waarbij we afwisselend moesten fietsen en lopen omdat er hier geen ondersteunende voertuigen meer op het parcours mochten. Het voordeel hiervan is dat je tussendoor ook niet kunt opstijven.

Door de voortdurende aanmoedigingen onderweg vlogen de kilometers voorbij. We hadden eenvoudigweg geen tijd om aan onze vermoeide benen te denken. Het was lopen, eten, drinken en genieten... hierbij natuurlijk ook bijgestaan door onze begeleiders, waarvoor nogmaals veel dank !!!
De tactiek van de laatste shift was simpel: ieder liep 13 minuten, en bij moeilijkheden zou de volgende loper vlugger overnemen.
Bijna volledig volgens schema bereikten we zo iets voor 2 uur 's middags de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

  

Toevallig was het ook Selena's verjaardag, en net zoals op verschillende plaatsen onderweg, begon het publiek hier ook Happy Birthday te zingen vlak voor we over de finish gingen. Een echt kippenvelmoment voor Selena !




Wederom een fantastisch avontuur, voor iedere loper/jogger aan te raden wanneer je de kans krijgt hieraan deel te nemen !

          

Geen opmerkingen: