zondag 3 juni 2012

03/06/2012: Winst voor Carat op Boxer Agility wedstrijd 3 te Amersfoort(NL) !!!!

De spectaculaire vooruitgang van Carat van de laatste weken heeft vandaag tot een uiterst onverwachte maar zeer aangename verrassing van formaat gezorgd. Carat behaalde namelijk eindwinst op nog maar zijn 2e wedstrijd in de competitieklasse !!!
Carat mocht eerst zijn zin doen tijdens het spelletje. Dit parcours doet niet mee voor de dagrangschikking, en dan laat ik Carat daar eerst wat stoom op aflaten. Dorit was wel direct in super-forme, en zij snelde naar winst op het spelletje, foutloos in 30 seconden.
Op het eerste vast parcours was Carat direct bij de les. Hij was zeer aandachtig, draaide kort en had veel snelheid op de rechte stukken. Op de raakvlakken vertraagde ik hem enorm, maar toch was dit uiteindelijk voldoende voor de snelste tijd op dit parcours. Carat nam de leiding.

Dorit kwam ook foutloos rond bij de 'Happy Dogs', maar naar goede gewoonte was Ricardo met Jamie sneller. Dorit werd dus tweede.
Ondertussen was het pijpestelen aan het regenen, en iedereen zat een beetje onderkoeld in zijn tentje. Opa en oma waren trouwens ook van de partij om Carat eens aan het werk te zien. Tijdens de verkenning van het tweede Vast Parcours begon de regen af te nemen, en zou het verder redelijk droog blijven.
Carat bleef met volle aandacht lopen, en de 2 technische sectie's op het 2e Vast Parcours gaven weinig problemen. Maar het was net op het snelste stuk dat een blokje van de muur werd gegooid ! Veel boxers maakte echter 1 fout, en omdat Carat hiervan het snelst was, was dit toch goed voor de 2e plaats. Onze andere belg, Danny Claes met Gynger, presteerde ook zeer goed en zo kwamen de 2 belgen aan de leiding van het dagklassement, met 2 punten van elkaar gescheiden.
Bij Dorit hetzelfde scenario als bij het 1e Vast Parcours. Foutloos, maar ook een snellere Jamie, dus weer een tweede plaats.

Voor het eerst kwam er wat stress op bij een wedstrijd van Carat, want wie had verwacht dat we bij de afsluitende jumping nog zouden strijden voor de overwinning ???
Het werd echter een jumping op Carat's lijf geschreven. Ik kon bij de start een pas aangeleerde techniek gebruiken (dank u trainer!), en Carat ging als een speer de rest van het parcours rond.  Foutloos, dachten we, maar toen bleek dat er tot ieders verrassing een blokje van de muur op de grond lag. Was die er misschien afgewaaid ??? ;-)
Danny kwam echter als enige foutloos rond, en vermits er 2 andere deelnemers sneller dan ons moesten zijn (wat niet gebeurde) was de eerste dagoverwinning in Carat's nog jonge carrière een feit !!!

Zeer mooi was ook dat de 2 belgische deelnemers de eerste 2 plaatsen konden bezetten.
Dorit moest zelf winnen om nog in aanmerking te komen voor de winst bij de Happy Dogs, maar zover kwam het niet. Dorit startte stroef, en ik was er even door van mijn melk wegens de revalidatie, en even verder verslapte mijn aandacht en ging ze in de fout. DK dus, en daardoor zakte Dorit een plaatsje in de eindrangschikking.
Maar Dorit vond dat ze dit in de afsluitende koppelrace (weer een spelletje) even moest rechtzetten, en samen met een andere 'Happy Dog', Herman met Semm, werden alle andere deelnemers achter zich gehouden. Mooi dat 2 'veteranen' het op een goede dag nog kunnen halen van de jonge garde !
Carat speelde hier samen met streekgenoten Bas met Sam, maar zij hadden hun beste pijlen reeds in de dagwedstrijd verschoten.

En nu gaan we verder genieten van deze dag met een glaasje bubbles... santé !!!  


1 opmerking:

harald zei

gefeliciteerd met de behaalde resultaten