dinsdag 4 oktober 2011

25/09/11 Ontknoping Nederlandse agility competitie voor boxers + NK : Zilver voor Dorit

Deze keer was de Kringgroep Overijssel de plaats van het gebeuren voor de laatste manche van de boxercompetitie én tevens het Nederlands Kampioenschap. Voor het Ned. Kampioenschap geldt een andere puntentelling, met als voornaamste verschil dat je enkel punten krijgt als je een U'tje loopt. De eerste krijgt 80 punten, en verder degressief 75, 70, 65, ... De keurder van dienst was ene Corry Vink, die we nooit eerder gehad hadden. Zij schotelde ons ook 3 parcoursen voor die een NK waardig waren.
De dag kon niet beter beginnen voor Dorit. Na een goede opwarming, incl. rustige deelname aan het spel, werd er verrassend gewonnen op het eerste Vast Parcours. Grootste concurrent Henk met Skay maakten een raakvlakfout, en eindigden zo een paar plaatsen verder in de rangschikking. Geen verrassingen op het tweede vast parcours. Zowel wijzelf als de reeds genoemde concurrenten bleven foutloos, en zoals gewoonlijk zijn Henk/Skay dan altijd enkele seconden sneller. Maar geen nood, want het verschil was nog altijd 5 punten, en zelfs bij eenzelfde volgorde op de jumping zou bij een gelijke stand de uitslag van het 1e Vast Parcours dan doorslaggevend zijn. En dat hadden we gewonnen. Maar toen sloeg het noodlot weer toe. Reeds tijdens de opwarming van de jumping begon Dorit's blessure weer op te spelen. Ze kon met haar ingescheurde kruisband niet vol meer afzetten, en zo gingen er op de jumping reeds vlug 2 latjes af. Weg titelkansen, en we mochten nog blij zijn dat ook Simone ons niet voorbijsprong in de eindklassering. Gelukkig was het resultaat nog voldoende voor zilver ! En natuurlijk een verdiende kampioen over het hele jaar gezien, maar toch houden we er een verward gevoel aan over... ;-)
Volgende donderdag gaat Doritje onder het mes, en wacht een revalidatie van 4 maand. Het doel is om terug klaar te geraken voor de start van het nieuwe seizoen, maar we gaan zeker niks forceren ! Ook Carat liet mooie dingen zien, maar zoals elke puber was hij ook af en toe wat eigenwijs en koos dan voor een eigen oplossing. Niet de juiste uiteraard... Volgend jaar zullen we een gooi doen naar winst bij de startersgroep, we mogen natuurlijk niet vergeten dat hij nog 2 jaar moet worden.
Verslag en uitslagen zijn terug te vinden op de site van Kringgroep Utrecht. En alle (68!) fotootjes zijn op onze facebook-pagina te bezichtigen. Met dank aan fotografen Harald én Selena !

Geen opmerkingen: