woensdag 15 juli 2009

Kleine enquête : Peugeot 3008 of Renault Koleos ?
Waar zitten de autokenners onder de bloggers ?

Nog nooit was het zo moeilijk kiezen voor mij. Neem ik de kleinere maar sportiever uitgeruste P3008, of de ruimere Koleos met hogere korting maar minder zuinig en milieubewust.

Qua buitenlook maakt het voor mij niet uit, maar vanbinnen vind ik de 3008 wel mooier.

Wat vinden JULLIE ?

8 opmerkingen:

Steven zei

wispelturig, wispelturig .. :p

ik ga voor de peugeot!

Patrick zei

Om met de deur in huis te vallen: ik vind de kont van de peugeot geen smoel. Zuinigheid en milieubewust zijn zou voor mij geen issue zijn. Slurptaxen etc ook niet. Belangrijkste is wat de rijeigenschappen zijn, vervolgens hoe ie eraan de binnenkant uitziet. Dan pas buitenkant. Want het maakt toch niet uit hoe de auto eraan de buitenkant uitzie terwijl jezelf altijd IN de auto zit ;-) Slotconclusie: de kont van die peugeot doet er dus niet meer toe. Je vindt de binnenkant van de 3008 mooier. Zelf zou ik het laten afhangen van de rijeigenschappen. De rest is bijzaak. Succes. Als ik je zou tegenkomen zou ik eerder mijn hoofd omdraaien als ik je tegenkwam in een koleos...bijkomende voordeel is dat die dealer zich vlak voor je neus bevindt!

jcrth zei

hela,
Als 't over auto's gaat probeer ik m'n zegje ook te doen hé.
Je maakt het ons niet gemakkelijk hé : beiden zijn Fransmannen en dus wellicht comfortabel afgeveerd. Ook op gebied van motorisatie hebben zowel P als R goede adelbrieven (zeker in Diesel-outfit?). En het is voor beiden ook een beetje een nieuw segment. Aangezien ik zoals jullie wel weten afstam uit een familie Renault-rijders, ben ik Renault altijd blijven volgen en ik moet zeggen dat de Koleos me zeker van de buitenkant bevalt. Peugeot heeft me vroeger minder kunnen bekoren, alhoewel de 3008 er op je foto wel goed uitziet. Toch zou ik eerder naar de Renault gaan. En wat denkt Dorit ervan ? Benieuwd naar verdere reacties.
PS.: De Bugatti Veyron was geen optie zeker ? gr, Jan.

Ralf, Loris en Kappo zei

Wij hebben zeer goede ervaringen met Peugeot...
En als luxecocker met zit-ligplaats op de achterbank mogen we gerust stellen dat Peugeot-achterbanken zeer aangenaam liggen! De temperatuur zit altijd goed met de getinte ruiten en de muziek komt goed over! Laat Dorit eens een paar testritjes doen!

Poot, Ralf en Loris

Tom zei

Lastige vraag en gevaarlijk om daar een antwoord op te geven. Over smaak valt nou eenmaal niet te twisten. Maar omdat ik vind dat iedereen altijd vrijuit moet kunnen spreken, hier mijn mening: die 3008 vind ik aan de buitenkant niet echt geslaagd.

Gunther DC zei

Leuk om zoveel reacties te krijgen.

Idd. zie ik zelf momenteel ook liever de Koleos rijden, maar ... ik heb het minder voor de voorkant van de P3008. Met de zijkant en achterkant heb ik minder problemen. Maar ik heb de 3008 dan ook nog niet zelf LIVE zien rijden.

Wel heb ik al de gelegenheid gehad om met zowel de 1.6 als 2.0 versie van P3008 te rijden, en vooral de volledig uitgeruste 2.0 was een plezier om mee te rijden.

BTW. Ik kies sowieso voor de topuitvoering van 1 van beide (Premium Pack resp. Dynamique Plus), dus incl. alles behalve grid control omdat het nut ervan afgekraakt wordt in de diverse reviews.

De ruimte is iets minder bij de P3008 dan bij Koleos, maar naar eigen normen genoeg om met 2 honden erbij op uitstap te gaan.

Ik hou wel wat rekening met verbruik en milieu, ik verwacht ook in de toekomst evt. wel een bestraffing van de hoge CO2-uitstoten. Maar ik staar me ook niet teveel blind op de lage verbruikscijfers van Peugeot, want in de rijtests gaan ze eerder naar 7 dan naar 5,5l.

En de dealer in de buurt. Ja, dat klopt, maar ik hoor er anderzijds ook geen eensluidende commentaren over. (Hoe zit dat bij jou Jan ? Of ga jij ergens anders ?)) En bovendien hoop ik daar ook niet alle jaren te moeten zijn... ;-) Wat dat betreft heeft P dan weer een betere reputatie dan R.

jcrth zei

Gunther,
Ik ben altijd in Renault Belsele geweest en vorig jaar ben ik "overgelopen" naar Toyota, hé.
Van uwen overgebuur heb ik al 's horen klagen maar ook horen boffen; een beetje zoals gewoonlijk bij ne garagist zeker: de ene content, de andere nie. As ge toch voor ne full option gaat, zit een Toyota Rav4 dan ook nie binnen 't zelfde budget ? 'k wil het u niet moeilijk maken zunne :-) Jean.

Gunther DC zei

Jan, den Rav4 is reeds gesneuveld in de voorselectie... ;-)