donderdag 2 juni 2011

Canicross Harelbeke


Harelbeke was een nieuwe start voor ons. Een parcours dat we nog niet kenden, en een nieuwe tactiek ! Ikzelf zou nu eerst starten met Dorit, en iets later dan Selena met Carat. Omdat Doritje niet 100% in orde is met een slijmbeursontsteking die gemakkelijk terugkomt, zou ze maar 1x lopen vandaag. Ikzelf zou op het eind nog eens met Carat lopen.

Rond kwart na 2 gingen Doritje en ikzelf ervandoor. Het was lang geleden dat ik met haar gelopen had, en ze ging er best goed tegenaan. Een stuk rechtdoor, heuveltje op, langs de finse piste (want die vond ze niks voor een hond en ze liep er naast) en zo naar het bos. We namen de bocht van bijna 180gr., maar even later was het feest voorbij. Van de ene moment op de andere stond Dorit stil. en als ze stil staat, dan staat ze echt stil. Maak je dan vooral niet kwaad, want dan doet ze zeker niks meer...

Misschien had ze last, misschien hoorde ze Carat er aankomen aan de andere kant van de bekaert- draad, wie zal het weten ? In ieder geval, toen Selena en Carat bij ons kwamen schoot ze weer terug wakker. Carat vertraagde nu jammer genoeg ook, en na even strubbelen besloten ze samen toch om nog maar eens een inspanning te doen. Zo liepen we samen tot op het eind. Soms met een stevig tempo, soms met vertraging omdat de doggies ook veel naar elkaar keken. Maar het ging in ieder geval vooruit. Achteraf moest blijken of dit voldoende was voor Selena en Carat, en dit bleek zo te zijn ! Carat behaalde zo zijn eerste overwinning op een canicross-wedstrijd op de canirun (korte afstand).

Helemaal op het eind vertrok ik nog een tweede maal met Carat, en na een kots-partijtje van Carat én de redelijk hoge temperatuur, waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Maar niet was minder waar. Carat leek bevrijd van alle stress en ging er lekker tegenaan. Toen we Elke voorbijliepen nam hij wel nog even tijd om een hoopje te leggen in 2 tijden, maar daarna liep hij weer lekker verder tot het eind. Goed voor een 8e plaats waar ik best tevreden mee was.

Alle fotootjes met dank aan de fotografen kun je hier vinden.

Nu enkele weken rust, vooral voor Doritje dan, en dan het laatste luik Canicross-Agility-Dog Survival voordat de vakantie begint !

Geen opmerkingen: