dinsdag 22 februari 2011

Canicross Vilvoorde


Heel leuke opener van het canicrossseizoen in Vilvoorde. We liepen deze cross vroeger al 2x, maar dan nog onder de vlag van de VCF. Nu was dit onze 1e deelname bij de BCF.
De start was ook helemaal aan de andere kant van het park in vergelijking met vroeger, en persoonlijk vind ik het nu ook beter.
Selena liep eerst met Dorit, en Carat en ikzelf startten direct na haar, vooral omdat Carat nog moet leren en dan op Dorit kan 'jagen'. Carat stond hypernerveus aan de start, toen Dorit vertrokken was, en hij ging er dan als een speer vandoor. We zoefden langs het voetbalveld, en mijn benen werden direct afgesneden, want ik kon zijn tempo eigenlijk niet aan. Vooral de bovenbenen konden het niet trekken. We moesten daarna direct omhoog, en Carat kreeg Dorit daardoor al in het vizier, omdat er een paar haakse bochten waren. Ik moest hem even wijsmaken dat de kortse weg tussen 2 punten deze keer geen rechte lijn was, en vlug stonden we toch reeds boven. Ik constateerde ook dat er na mij ene gestart was die nog vlugger gestart was (nietwaar Vincent?). Blijkbaar had Dorit ons gehoord, en even verder stonden Selena en Dorit bijna stil, Dorit wilde blijkbaar toch niet als prooi fungeren. Carat ging haar voorbij en nam resoluut de leiding, tot we op een asfaltbaantje kwamen. Daar besloot Carat dat het even tijd was om wat (met mijn voeten) te spelen, hij sprong wat op en ging zigzaggend over het baantje. Dit was het moment dat Vincent ons passeerde, en gelukkig vond Carat daardoor ook weer snel de juiste richting. Vanaf de grote grasvelden viel hij eigenlijk niet meer stil. Niet zo snel als bij de start, maar het was een goed tempo, en Dorit en Selena bleven gelukkig ook aanklampen. De laatste kilometer ging vooral omlaag, en rond de piste deed Carat mij eerst nog een pirouetje maken, maar dan liep hij mooi binnen.
Resultaat: Ikzelf een 7e plaats op 25 bij de mannen veteranen, en Selena een 8e plaats bij de vrouwen (juniors inbegrepen).


Selena liep daarna nogmaals met Carat, en had het gevoel dat het daarbij heel wat minder ging. Toch bleek ze er maar 9 seconden trager over gelopen te hebben. Goed voor een 9e plaats op 34 !
De gemiddeldes waren achtereenvolgens 15,6km/u, 14,8km/u en 14,6 km/u, en samen met de 3 top-10 plaatsen waren we hier heel gelukkig mee. We zijn dus gemotiveerd voor de volgende afspraken, de eerste in Booichot bij de VCF, want So Bechefa vinden we wat ver voor ons.

Met dank aan Femke Deriemaecker voor de mooie actiefoto's !

2 opmerkingen:

Wendy zei

Leuk verslagje! Carat zal er wel snel mee weg zijn :D

Ralf, Loris en Kappo zei

Het was een leuk crosske hé! En Carat zal het wel heel snel onder de knie hebben!