zondag 31 augustus 2008

Agility Merksem : 1 'U'tje erbij op de Jumping, DK op Vast Parcours

Deze morgen trokken we naar de KMSH agilitywedstrijd te Merksem. Jaren geleden liepen we er al eens met Cujo, nu was Dorit aan de beurt. Reeds om 7u20 vertrokken we thuis, om pas om 19u20 weer terug thuis te staan. Lange dagen dus, maar met het weer van vandaag valt het nog wel mee. Wat minder was, was dat we pas om 10u30 een eerste keer konden gaan verkennen in graad 1, en dat weet je dus nooit vooraf. Het schema is telkens anders. Maar we denken niet dat vandaag de warmte een grote rol speelde, want Dorit werd goed gekoeld, en haar snelheid was in orde.
Het was echter baasje die in de fout ging op het eerste parcours, het 'vaste'. Op het eind van de slalom stapte ik een fractie te vroeg weg om zeker te zijn dat ik Dorit in het juiste gat van de tunnel daarachter zou kunnen steken, maar ik zorgde er juist voor dat ze het laatste poortje daardoor miste en ... daarna direct het (goeie) gat van de tunnel indook. Slalom niet afgewerkt, dus terecht DK ! En weg de 'clean sheet' van allemaal 'U'tjes , maar dat was de minste van onze zorgen, ik was zeer blij dat we daarna nog lieten zien dat de rest van het parcours verder geen probleem was (de fout was reeds op toestel 5).
Na de middag direct de jumping. Deze ging zeer vlot, alhoewel er toch reeds een latje afging op de tweede sprong. Mijnen kritischen wederhelft zag voor een keer geen fout van mijnentwege, dus denken we aan juist een 'accident de parcours'. De rest ging zeer vlot, en we eindigden toch nog als 8e op 49 deelnemers, met de snelste tijd van diegenen met 1 fout. En drie seconden trager dan de winnaars. Wel een 'U'tjen erbij dus, wat de teller op 5 brengt, nog 1tje te gaan op het Vast Parcours, en we mogen naar graad 2.
Oh ja, we liepen ook nog voor de Peter Lewis Trophy, waarbij 1 klassement opgemaakt werd voor de drie verschillende graden samen. Daarin eindigden we toch nog leuk op een 22e plaats ! Of was dit omdat we toen al snakten naar dat verfrissende Palmken bij de aankomst ! ;-)
Nog een bedankje aan Paul, omdat hij nog een uitstekend plekje voor ons tentje in de aanbieding had. Paul loopt ook heel knap met zijn sheltie Chivas, ook al durft hij er zelf al eens bij te gaan liggen... ;-) En de opvolging van Chivas is ook al verzekerd !

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar vind ik info over dat Zeeuws-vlaams criterium? Misschien wel leuk om mee te doen.

Gunther Selena Cujo Dorit zei

He Wim, hier vind je alle info :
http://ssp.joggingclubdow.nl/

Zorg vooral dat je blessurevrij blijft, en misschien tot op de Baeckermatloop !