dinsdag 11 augustus 2009

Slecht hondenjaar : Dorit's kruisbanden


2009 wordt geen goed jaar voor de boxers van Casa Cujo. Deze morgen is bij Dorit vastgesteld dat haar kruisbanden van de rechterachterpoot geraakt zijn, waardoor ze af en toe al eens kreupel liep. Voor 90% is dit bij boxers onherstelbaar en zal dit verder en verder evolueren totdat ze uiteindelijk er niet meer op zal kunnen lopen.

Als ze op 3 poten gaat staan, dan zal het tijd worden voor een operatie. De termijn is echter niet te bepalen. Ze mag voorlopig gewoon verder doen, alleen geen onnodige overbelastingen, dus de KMSH wedstrijden laten we even achterwege. We hopen natuurlijk dat Dorit haar agility competitie nog kan afmaken en haar leidersplaats verder kan verdedigen. De canicrosswedstrijden zullen we telkens moeten evalueren, maar ik ga zeker niet meer voluit gaan vooraleer de agilitycompetitie afgelopen is. Ook de agilitywedstrijden gaan we, weliswaar tegen onze natuur in, de jaar verder op veilig spelen.

3 opmerkingen:

Steven zei

da's ook weer kl..nieuws. Hopelijk geeft ze zelf 't signaal dat 't moet geopereerd worden, want ze zal ook niet rap willen toegeven hé..

Femke zei

Amai da's echt rot. Laat de moed in ieder geval niet zakken. Ik hoop echt dat jullie het jaar nog kunnen uitdoen en dat de problemen niet te groot worden.

Ralf, Loris en Kappo zei

Aiai, Doritje, dat is geen goed nieuws hé. Zijt toch maar voorzichtig!

En voor de rest, niks forceren en gewoon doen wat ge leuk vindt!

Poot van Ralf en Loris xxx