zondag 2 augustus 2009

Lokerse Feesten 2009 Dag 2

Over het lopen kunnen we kort zijn. Dat werd een fiasco. Mijn loopschoen was donderdagavond stuk gegaan, en een hard stuk uit de hiel van de schoen boorde zich in mijn eigen hiel. Had er wat watten tussengestoken en dat was al verschoven bij de start. Voeg daar nog wat rugpijn en de hoge temperaturen aan toe, en ik besloot om er na 5km uit te stappen. Met Selena ging het wegens de warmte al niet veel beter, maar ze liep de afstand toch maar mopoi uit. Steven en de andere loopvrienden van de Joggers en VOLH haalden wel mooie resultaten.
De eerste Leffe smaakte me dan ook nog niet goed, maar daarna ging alles beter ! We mogen wel zeggen dat we van de lopers ongeveer het langst in de tent van de Polyphonics waren blijven zitten.
Na het verorberen van een lekkere spitburger en een korte ontmoeting met collega's Lucy en Pit trokken we dan de Grote Kaai op voor de optreden van de dag.
Lady Linn en haar zeven medemensen waren de openers van de avond. Onderhoudend, maar buiten de 3 gekende nummers van haar kon het mij verder toch niet zo veel boeien.
Daarna kwam echter misschien al het hoogtepunt van deze Lokerse Feesten voor mij. David Byrne (Talking Heads) leek wel een negatief van zijn vroegere zichzelf met zijn witte haar en wit pak. Wat minder hyperkinetisch dan vroeger ook, maar dit werd moeiteloos gecompenseerd door zijn podium-présence én zijn geweldige dansgroep die hem vergezelde. Een compleet (en lang) optreden van begin tot eind, zodat we het eigenlijk helemaal niet erg vonden dat er wat 'hits' zoals bvb. Psycho Killer achterwege bleven.

Ondertussen had ook Greet de weg naar het Lokerse podium gevonden, en kon er nog wat nagekeuveld worden over oa. het voorbije optreden.
Over afsluiter Donna Summer kunnen we kort zijn. De al niet te hoge verwachtingen werden nog niet eens gehaald, en dus vertrokken we al na een paar nummers...

1 opmerking:

Steven zei

Goed uitgangspunt: de 1ste Leffe smaakt nooit, er zijn er meerdere nodig om de smaak te erkennen ;)