dinsdag 20 mei 2008

UItslagen: Canicross 18 mei Bonheiden



Jullie hebben nog wat uitslagen van me tegoed. We beginnen met de recentste publicatie, deze van de "Canicross" van voorbije zondag.

Selena liep met Dorit de Canirun van 2460m in de "Young Runners Female" categorie (de vrouwen senioren) in 11:56, gemiddeld aan 12,37 per uur. Daarmee werden ze 9e op 21 deelneemsters. Rekening houdend met het feit dat Dorit eerst met mij de lange afstand liep, en ze ook door Selena een paar keer opnieuw op pad moest gestuurd worden, ligt in de toekomst zeker eens een podiumplaats in het verschiet.

Ikzelf liep dus eerst met Dorit in de categorie "Lions Male" (de mannen veteranen dus...) en we kwamen als 17e op 21 deelnemers aan in een tijd van 30:03 voor exact 5850m, gemiddeld 11,68 per uur. Rekening houdend met mijn "normale" snelheid van 15km/u op deze afstand zou een 8e plaats tot de mogelijkheden moeten behoren, maar volgens ingewijden die hierbij nog 1 of 2 km/u aan hondenkracht bijrekenen zou dan zelfs top 5 dichtbij moeten komen.

Selena mag dan zelfs helemaal beginnen dromen...

Maar dat is allemaal theorie ! Eerst en vooral nu nog veel trainen... morgenavond ben ik weer weg met Dorit. Ik plan stukjes van 2kilometer te lopen, waarna telkens een beloning voor haar volgt, en telkens wordt die dan groter. Elke week maken we de stukjes dan wat langer, en uiteindelijk zien we wel wat dat gaat geven. Met een superbeloning op het eind. Eigenlijk een beetje agilitytraining vertalen naar canicross. Besluit: we hebben weer een nieuwe uitdaging gevonden...;-)

1 opmerking:

Stefaan zei

hallo,
er zitten inderdaad betere tijden in voor jullie 3. En inderdaad we kunnen eens een onderonsje lopen te Spiere. U mag de inzet bepalen! :-)