zondag 4 mei 2008

Dorit start het interclubseizoen met een 2e plaats in Maldegem


Vandaag zijn ook Dorit en Cujo aan hun nieuwe sportseizoen begonnen met de eerste interclubwedstrijd agility bij hondenschool Hond & Meester in Maldegem.
Allereerst was er de jumping, die Cujo en Dorit beiden foutloos afhaspelden, en niet verrassend was Dorit hier iets sneller dan Cujo, wat vooral voor Cujo een heel goede prestatie was. Resultaat was een 3e resp. 5e plaats (op naar schatting zo'n 30 honden). Voor onze club was er een fantastisch tussenresultaat, want we stonden met 6 combinaties in de eerste 10.
Daarna dus het vast parcours, en Cujo moest hier als eerste aan de slag. Niet onverwacht was dit er voor Cujo al iets te veel aan in combinatie met de warmte, en hij miste 1 raakvlak en kwam een 3-tal seconden bijten de minimumtijd aan. Totaal iets meer dan 8 strafpunten, en zeker al weg uit de top 5.
Iets later was het aan Dorit, we bouwden niet teveel risico in, en alles ging dan ook naar wens. Voor de tweede keer foutloos, en dan was het afwachten voor de einduitslag. Resultaat : 2e plaats, na haar vriendje Spike, die meer dan 2 seconden vlugger was op het vast parcours, en in het totaalklassement sprong hij juist over Dorit. De rest van het deelnemersveld ging wel ergens in de fout, maar onze Lien met Loena zorgde tijdens haar debuut in de hoogste categorie voor de extra punten, en we gingen met de wisselbeker naar huis !
De detailuitslagen volgen later, maar na fileleed... nu platte rust...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Selena, welkom in ons Roparunteam. Van mij zouden jullie zelfs de honden mogen meebrengen maar 't zal zo al wel druk genoeg zijn zeker ?

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Bedankt !
De honden ? Die zouden met plezier met de beste slaapplaatsen gaan lopen, en bovendien nog iedereen wakker houden 's nachts ook !