maandag 22 maart 2010

2e Agilitydag voor Boxers


Moe maar tevreden kunnen we weer terugblikken op de 2e Agilitydag voor Boxers, die dit jaar in Roeselare georganiseerd werd.
Op zaterdag waren we reeds een keertje op en neer gereden, om nog de selectietest voor boxers te kunnen meemaken, en vooral om reeds de toestellen van Royal Canin in mekaar te steken. Dat laatste had ons vorig jaar immers de ochtend voor de start veel stress bezorgd, omdat het toen om nieuwe toestellen ging die nog in het plastic zaten. Tijdens de selectietest (combinatie gehoorzaamheid, IPO en show) zagen we wat bekenden terug, maar leerden we vooral ook wat nieuwe (voor ons toch) boxermensen kennen. IPO en agility blijven vooralsnog 2 totaal verschillende disciplines, maar de overeenkomst blijft : we zijn allemaal zot van boxers, en omgekeerd...
Na de selectietest waren ook onze limburgse helpers Willy, Marleen, Viviane en deelneemster Suzanne aangekomen. Zij logeerden van zaterdag op zondag in de buurt van het terrein. Het opstellen van de toestellen kon beginnen, en we werden prompt ook getrakteerd op een fikse regenbui. Na een uurtje gepuzzel en oplossingen verzinnen voor missende stukken, keerden we vlug weer huiswaarts om de honden eten te geven en nog wat te rusten. Ik wist toen nog niet dat ik van de spanning een nachtje ging wakkerliggen...
Ik was dan ook eerder opgelucht dat het tijd was om op te staan. We pikten om 7u15 keurder Miel op en even voor 8u30 stonden we weer op het terrein in Roeselare. Na een koffietje en een boterkoeksken gaat het dan snel, want het opstellen, secretariaat openen, wedstrijd lopen, verbouwen, wedstrijd lopen, enz... werd enkel tussen 12u30 en 13u15 onderbroken voor een lunch, verzorgd door de plaatselijke vereniging. Je wordt dan eigenlijk geleefd en de dag vliegt voorbij, maar door alle goede hulp verliep het dit jaar best vlotjes, en dan kun je achteraf blij terugkijken op een geslaagde dag.
Dan de wedstrijd zelf.
Het spelletje, een gokkersparcours, werd gewonnen door Marcel Wentrup (Nl) met Dex. Hij liep het parcours in 44:37 en maakte 2 fouten, samen dus 54:37. Het verschil met zijn gegokte tijd van 57 sec was dus iets meer dan 2 sec. en daarmee had hij gewonnen. 2e werd Henk (Nl) met Skay (verschil 4,3sec) en 3e wijzelf met een verschil van 5,29 sec.
Dan was het tijd voor het eerste wedstrijdparcours, het eerste van 2 vaste parcoursen. 4 combinaties bleven foutloos en daarvan was ons Doritje de snelste in 38:91, gevolgd door Juliette met Cashmeer (Fr) in 40:25, Henk/Skay 41:43 en Willy met Dummy (B) in 45:31. 5e werd Joop met Elcaro (Nl).
Het 2e Vast Parcours was iets moeilijker, waardoor er slechts 2 combinaties foutloos rondkwamen, nl. 1. Marcel met Dex in 44:20 en 2. Joop met Elcaro. De top-5 werd volgemaakt door 3. Jean-Marc met Alenya, 4. Ricardo met Jamie (winnaars vorig jaar) en wijzelf op 5.
We gingen als leider van start op de jumping, maar alles was nog mogelijk want het zat dicht opeen. Dorit miste echter al snel de ingang van de slalom, waarschijnlijk door teveel druk van mezelf, en later werd er nogmaals een fout gemaakt door het voorbijlopen van een sprong. Die laatste fout was een fout teveel, zodat we terugvielen naar een derde plaats met 11 punten. De top-3 op de jumping was voor 1. Jean-Marc met Alenya, 2. Ricardo/Jamie en 3. Joop/Elcaro. De eerste 2 waren slechts foutloos.
Zo eindigden Jean-Marc en Joop beiden op de eerste plaats met 10 punten, het podium werd dus maar met max. 1 punt van elkaar gescheiden. Het reglement bepaalt dat bij een ex-aequo het eerste Vast Parcours de doorslag geeft, en daarbij was Joop met een 5e plaats net 1 plaats beter dan Jean-Marc, waardoor de winnaar bekend was. Voor Jean-Marc was dit ook een 2e opeenvolgende 2e plaats.
Tijdens de afsluitende koppelrace werden door het lot 2 erg sterke combinaties geloot. Dorit maakte het nog even spannend door de band los te springen, maar Jean-Marc wist nog erg handig zijn Alenya door de loshangende band te sturen. Met een gecombineerde tijd van 38:27 wonnen we samen de koppelrace voor het duo Ricardo/Jamie en Henk/Skay met een tijd van 42:10.
Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking met een welgemeend bedankt van de belgische boxerclub voor helpers, keurder, organiserende club, en natuurlijk ook voor de sportiviteit van de deelnemers.
Wellicht volgend jaar een spannend vervolg !
Met dank aan Willy voor de foto (vlnr: Nicolas Limon (Belgische Boxerclub), winnaar Joop Reulen met Elcaro, 2e Jean-Marc Laurent met Alenya, 5e Marcel Wentrup, 3e ikzelf en Stephan Mestdagh (belgische boxerclub)).

2 opmerkingen:

Patrick zei

Dat was dus een mooi weekendje met die "boksers". Voor ik deze blog las, kende ik trouwens niet bepaalde termen als Canicross etc...inmiddels sta ik niet meer te kijken dat ik er regelmatig eentje tegenkomt die achter zijn/haar rond aan het rennen is....het was voor mij dus ook niet iets nieuws toen ik vandaag de krant open sloeg, zie: http://www.pzc.nl/regio/zeeland/6433221/Honden-laten-de-baas-uit.ece

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Jawel Patrick, normaal hadden ikzelf en Selena daar ook moeten tussenlopen. Maar als we moeten kiezen tussen agility (behendigheid) en canicross, dan gaat den agility nog altijd voor.
Bedankt voor de link, ik stuur hem door aan de canicrossers.