zondag 24 januari 2010

Depeche Mode in 't Sportpaleis


't Was alweer even geleden dat we naar het sportpaleis afzakten voor een concertje, het moet van Muse of Coldplay geleden zijn, maar Depeche Mode stond al lang op Selena's lijstje !
Bijna traditioneel gingen we eerst wat tapa's eten in La Volpe, waar we ook het gemakkelijkst de auto kwijt kunnen. Om 19u vertrokken we dan naar the place to be, en na eerst nog een paar T-shirts te hebben gekocht, en wat te hebben bijgekeuveld met ex-collega Kathy, waren we klaar voor het voorprogramma : Nitzer Ebb (uit het Front 242-tijdperk van Electronic Body Music (EBM). We constateerden toen al dat we goede plaatsen hadden, recht tegenover het podium, en dat het met het geluid best goed zat.
Bijna stipt om 21u gingen de lichten uit en kon het feest beginnen. Eerst wat nieuwe nummers, waarbij al heel vlug 'Wrong', waarmee het publiek al ineens mee was. Zelf vond ik dat er dikwijls wat veel pauze tussen de nummers zat, maar dat kwam volgens Selena omdat de gasten al wat ouder zijn ondertussen...

Verder was het een heel afwisselende set, maar toch werden er enkele klassiekers gemist. Niet zozeer het beugespeelde I Just can't get enough, maar toch wel Master & Servant. En ik heb het zelf niet zozeer voor de intiemere solo-nummers van Martin Gore, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Verder was het toch wel dolle pret, en -vooral Selena - zou een volgende keer toch weer teruggaan.

Setlist:

In Chains - Sounds of the Universe (2009)
Wrong - Sounds of the Universe (2009)
Hole to Feed - Sounds of the Universe (2009)
Walking in My Shoes - Songs of Faith and Devotion (1993)
It's No Good - Ultra (1997)
A Question of Time - Black Celebration (1986)
Precious - Playing the Angel (2005)
World in My Eyes - Violator (1990)
Insight - Ultra (1997)
Home - Ultra (1997)
Miles Away/The Truth Is - Sounds of the Universe (2009)
Policy of Truth - Violator (1990)
In Your Room - Songs of Faith and Devotion (1993)
I Feel You - Songs of Faith and Devotion (1993)
Enjoy the Silence - Violator (1990)
Never Let Me Down Again - Music for the Masses (1987)
---
One Caress - Songs of Faith and Devotion (1993)
Stripped - Black Celebration (1986)
Behind the Wheel - Music for the Masses (1987)
Personal Jesus - Violator (1990)

2 opmerkingen:

Edwin de la Ruelle zei

Een band die veel invloed heeft gehad (en nog geeft) op vele andere zeer bekende bands, van Marilyn Manson tot Johnny Cash (Personal Jezus). Nooit in het sportpaleis geweest, maar zijn het daar dan zitplaatsen?!?!?

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Inderdaad pk, zitplaatsen rondom, staanplaatsen in het midden. Op het eind staat wel iedereen recht hoor, maar je hebt altijd wat voortrekkers zoals Selena nodig ;-)