vrijdag 22 mei 2009

Agility Overijssel: 2e plaats voor Dorit


Vorige zondag was het de tweede wedstrijd uit een reeks van 6 voor de nederlandse agilitycompetitie voor boxers, nu in Enter (vlakbij Deventer) in de provincie Overijssel.
Het spelletje gebruiken we al klassiek om de 'zottigheid' wat uit Dorit te krijgen, zodat ze wat geconcentreerder aan het eerste competitieparcours kan beginnen. Resultaat was dus een 'DK'.
Het eerste 'vast parcours' was een kolfje naar Dorit's hand, half technisch, half snelheid. Toch twee randgevallen op de raakvlakken, maar uiteindelijk geen fout en samen met de vlugste tijd was dit voldoende voor winst. Negen combinaties eindigden in de punten.
Dan een verrassing. De keurmeester gooide de normale volgorde om, en we kregen eerst al de jumping voor de kiezen geworpen. Geen probleem echter, na veel wringen liepen we ook hier naar de eerste plaats. Dat deze jumping verre van makkelijk was werd bewezen door het feit dat hier slechts 3 combinaties in de punten eindigden.
Alleen een DK kon ons nog van de dagwinst houden, en natuurlijk (murphy he) gebeurde dit dan ook nog op het laatste parcours. Een buis na de hondenloop deed ons de das om. Dorit moest in het verste gat, maar dook onverwachts in het eerste, na analyse van Selena doordat ze op het eind van de brug druk voelde van de keurmeester die wel erg dicht kwam. En omdat ze nogal vlug schrik krijgt, dook ze zo vlug mogelijk opzij.
Pim met Solo eindigden wel 3x in de punten, en van de combinaties met 2x punten eindigden we bovenaan door de 2 overwinningen.
Wel goed voor het jaarklassement natuurlijk, waar we er nu met 3 parcours-overwinningen en een tweede plaats erg goed voorstaan, maar anderzijds voelen we ook al enige druk omdat we reeds 2 DK's tellen. De slechtste resultaten vallen weg, maar het mogen er natuurlijk niet teveel worden... ;-)

Het dagklassement zie je hier.

Hier de tussenstand van de competitie.

Meer fotootjes vind je hier.

Geen opmerkingen: