zondag 10 mei 2009

Agility: Goeie start, en een heftig einde, voor Dorit in Dordrecht

Met een speciaal gevoel trokken we vandaag naar Dordrecht voor de 1e van 6 agility wedstrijden voor de nederlandse boxer competitie 2009. Natuurlijk omdat dit voor de eerste keer zonder Cujo was, wat ook betekende dat ik maar voor de helft zoveel in actie moest komen dan de laatste jaren. Bij ontvangst van de cataloog zagen we dan op de voorpagina ook nog een tekstje ter ere van onze beste vriend, en daardoor waren we toch weer even van onze melk. Maar toch mooi dat ze daar aan gedacht hadden natuurlijk.
Over het eerste spelletje kunnen we kort zijn. Dorit was veel te onstuimig, en baasje nog niet helemaal met zijn gedachten erbij. Dorit deed wat ze wilde en maakte een eigen interpretatie van het gambling parcours. Een DK als gevolg, maar het konder er ook 2 of 3 zijn geweest...
Dan het eerste vast parcours. Nog steeds een veel te onstuimige Dorit, wat zowel een raakvlakfout op schans als loopbrug tot gevolg had. Toch had dit nog een redelijk resultaat kunnen opleveren, omdat er velen in de fout gingen, ware het niet dat ik op het eind zelf helemaal de draad kwijt was. In plaats van links van de tunnel (zoals ik verkend had) liep ik naar de rechterkant. Er was dan nog niks aan de hand geweest, maar om een of andere reden liep ik terug achteruit om toch nog naar de linkerkant te gaan... met als gevolg dat Dorit uit de tunnel kwam... en er terug indook... Resultaat: DK !
Vanaf dan ging het veel beter.
Het 2e vast parcours was Dorit aandachtig van bij de start, en was ik zelf eindelijk ook terug bij de les. Het resultaat was een "Clean Run" én een snelle tijd. Ook een enorme opluchting dat het vandaag dus toch nog in orde kon komen.
Met volle vertrouwen gingen we dan naar de jumping. Omdat er weinig deelnemers op beide voorgaande parcoursen punten gescoord hadden, besloot ik toch een beetje voorzichtigheid in te bouwen. Als 6e waren we aan de beurt, en we kwamen zonder noemenswaardige problemen weer foutloos rond. Toch wist ik meteen dat er nog wel een snellere combinatie onder onze tijd kon duiken. Het was niet Henk met Skay, maar wel tweede 'belg' Goele met Dummy, wat ook meteen voor hun een goede start vandaag betekende met een 1e en een 3e plaats op één van de vaste parcoursen.
Op de koppelrace weet ik nog niet wat het verdict was. We waren eerst aan de beurt, en het was dit keer een onveilige aankomst, omdat de eerste hond juist voor de tent van het secretariaat een laatste sprong moest nemen. Als je dan weet dat er ook nog een bezoeker met hun hond in de tent aanwezig was, dan is het om moeilijkheden vragen. Deze hond viel uit naar Dorit, en Dorit was nog vol adrenaline, dus het was prijs... Snel Dorit achteruitgetrokken, en vlug gaan wandelen om de schade op te meten. Ze was wat aangedaan en gaat een beetje stijf nu, maar we weten niet of het laatste een direct gevolg is van de aanvaring. Hopelijk is het morgen beter.
Oh ja, in de totaalstand was Dorit 4e op 18 combinaties. Volgende week is al de 2e wedstrijd in Overijssel.

Geen opmerkingen: