zondag 27 april 2008

Agility bijna een olympische sport ?


Wat een ontspannend weekendje, zeker na het vorige ! ;-) Volgens planning gisteren eerst zelf agility les gegeven, en alvast de cursisten het blijde nieuws mogen meedelen dat ze wat mij betreft klaar zijn voor de interclub oefenwedstrijden, waarvan de eerste het volgende weekend gepland is. Daarna met Dorit zelf les gevolgd, en Cujo even laten rusten, want vrijdag had hij zich wat bezeerd tijdens het spelen met Dorit. Op zijn oude dag hoeft hij niet zoveel training meer, dus rust is hier in zo'n geval belangrijker. Waarom doen we dat zelf ook niet af en toe ... ;-).
's Namiddags een uurtje gelopen, ik schat tegen 11km/u. Maar wat had ik hier last van de eerste echte warmte ! Toch heb ik liever zo'n weer tijdens de RopaRun ipv. een paar plensbuitjes...
Vandaag volgden we dan een 'Handler's Day' bij onze nederlandse club waar we ook aangesloten zijn, nl. de Kringgroep Dordrecht, geleid door de ons niet onbekende Piet Plasmans uit het naburige Hulst. Het werd een ontspannen 'clinic', waarbij we toch weer enkele nieuwe tips uitprobeerden.
Even dachten we dat agility toch inderhaast nog als olympische sport in Peking toegevoegd was, toen we een auto met logo's van de Spelen op het terrein zagen toekomen, maar wat bleek... het ging om een nederlandse deelneemster die ook met haar boxer aan agility doet. Heel tof dat dit toch mogelijk is. Research leerde ons dat het ging om judoka Edith Bosch , en we zullen haar alvast volgen op de Spelen. En rekening houdend met de Chinese eetgewoonten vind ik het helemaal niet erg dat agility (nog) geen olympische sport is...;-)
Ook vandaag ontdekt: volgende maand zijn de boxers opnieuw "Ras van de maand" in het hondenmagazine "Woef". Dit doet weer even terugdenken aan de vorige keer, toen we met onzen "dikken" ook deel uitmaakten van de publicatie. Wel duidelijk enkele jaartjes jonger...

Geen opmerkingen: