maandag 26 april 2010

Selena/Dorit winnen Canicross (Canirun) in Oudenaarde !



"Gedaan met al die aandacht voor die langeduursportjes", dachten de vrouwen van deze roedel, "tijd dat we zelf het heft in handen nemen" !
En zo geschiedde gisteren.
Na een lange rustperiode en 2x shockwave-therapie voor Dorit, besloten we gisteren naar Oudenaarde te trekken voor onze eerste Canicross-deelname van het seizoen. Selena nam daarmee ook voor de eerste keer deel in een hogere leeftijdscategorie, namelijk de "Runners F", voor vrouwen die de eerbiedwaardige leeftijdsgrens van 35j overschreden hebben...
Nog een nieuwigheid was dat Dorit nu met een X-back-tuigje zou lopen, waarmee hopelijk ook wat minder druk op de achterpoten zou komen.
Van een echte test konden we helaas nog niet spreken, want daarvoor was het gisteren voor een boxer té warm rond de donkvijver. Dorit keek in de aanvang een paar keer achterom van "wat heb ik nu weer op mijn rug ?", en even verder vond ze het zelf even genoeg en stond ze opeens stil, waardoor Selena met het tuigje alleen in haar handen stond... Vlug weer aangedaan en Dorit kon toch weer gemotiveerd worden om door te lopen tot de finish. Selena was niet zo tevreden, maar dit sloeg even later grotendeels om toen de uitslag opgehangen werd, want het resultaat was toch genoeg voor de 1e plaats, een primeur in de canicross-carrièere van Dorit ! Er werd toch nog een gemiddelde van bijna 13km/u bereikt, we zijn al benieuwd wat dat gaat geven zonder ongemakken onderweg.
Zelf mocht ik met Elco optreden, en deze ging er als een speer vandoor nadat zijn bazinnetje van de startplaats en uiteindelijk uit het zicht was weggelopen. Plots moet Elco de truc hebben doorgehad, want hij maakte prompt weer rechtsomkeer ! Elco een keer of vijf weer in de goede richting gezet, en ineens was hij toch weer bereid om de tocht verder te zetten. We waren natuurlijk weer wat uitgerust en hij ging er weer als een speer vandoor. Nog een paar keer gepauzeerd, maar nu veel minder lang, en uiteindelijk liep Elco weer supersnel binnen, hij had waarschijnlijk het bazinnetje alweer van ver in het vizier ! Het was goed voor een 15e plaats bij de Runners M, met toch nog een gemiddelde van zo'n 14km/u. Ooit gaan we meemaken dat Elco blijft doorlopen, en dan wordt het vast een supertijd !
Het is al aftellen naar Meldert, maar volgende week een show-intermezzo !

Hierbij alvast fotootjes van Selena met Dorit en van mezelf met Elco-kanjer, met dank aan fotograaf Tine Beele !

3 opmerkingen:

mykelpies zei

ik heb wel een fotootje van selena en dorit, maar k vond hem ni super gelukt, dus staat hij niet bij de overige, k moet nu eenmaal een selectie maken, anders duurt dat eeuwig om alle foto's erop te zetten, maar ik stuur hem wel even door.

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Geen probleem hoor, we zijn al blij genoeg dat er mensen zijn die foto's nemen, want zelf zien we dat niet zitten als we met 2 honden op pad zijn ;-)

Wendy zei

Ik vind een Drent bij u (op foto in elk geval) dus echt wel passen! Hoe meer ge tesaam gaat lopen hoe beter ie zal werken voor u, hopelijk in Meldert iets minder warm voor beide honden! (en baasjes ;) )
Nogmaals proficiat aan de vedetten van de dag!