vrijdag 2 april 2010

The Bad Lieutenant : Port of Call - New Orleans

Gisteren nog eens een filmpje in de Metropolis meegepikt. Na lang beraad toch maar deze verkozen boven Avatar, die we op dat uur toch alleen maar digitaal ipv. in 3D konden bekijken.
Het gaat hier eigenlijk om een remake van de bijna gelijknamige film uit 1992, of toch weer niet ? Beslis zelf maar na het bekijken van beide versies. In 1992 was er in ieder geval nog geen sprake van orkaan Katrina ! ;-)
Nu speelt Nicolas Cage in ieder geval de rol van geschifte corrupte flik in de plaats van Harvey Keitel. Het zijn beide favoriete acteurs van me, dus de keuze is weer drommels moeilijk. Doe toch maar Nic.
Het verhaal ? De flik houdt een eeuwig pijnlijke rug over aan een reddingsactie tijdens orkaan Katrina, en om pijnvrij te blijven heeft hij steeds sterkere medicatie nodig, en uiteindelijk dus ook drugs. Hierdoor raakt hij verslaafd en wordt hij met de dag corrupter om aan 'zijn gerief' te geraken. Hij geraakt steeds verder en verder in nesten, en moet gelijktijdig dan ook nog eens een 5-voudige moord oplossen...

Oh ja, in plaats van cocaïne snoof Nicolas in werkelijkheid... babypoeder...
Onze quotering: 7/10
'veruit de ' Beste quote :
Terence McDonagh: Shoot him again.
Deshaun 'Midget' Hackett: What for?
Terence McDonagh: His soul is still dancing.
[laughs hysterically]

1 opmerking:

van den Abeele zei

Toch jammer dat je de 3D-versie van Avatar nog niet hebt gezien; is de moeite waard. Maar als je echt van 3D wilt genieten raad ik je Alice in Wonerland aan.