zaterdag 7 november 2009

Dorit Clubkampioen Agility HS Filos 2009



Dit weekend sluiten we het hondensportseizoen ( agility + canicross ) af, en vandaag stond het eerste luik op het programma, nl. het clubkampioenschap agility van onze hondenschool Filos te Moerbeke-Waas.
De opkomst was wel eerder magertjes te noemen, want slechts 13 combinaties kwamen opdagen.
Keurder (en mede-instructeur) Luc Verhulst zorgde vandaag voor 3 toffe parcourtjes, waarbij de beginners telkens zo'n 14 toestellen moesten nemen, en de gevorderden en wedstrijspelers 'mochten' dan ergens een extra lus maken om uiteindelijk aan 20 tot 22 (!) toestellen te komen.
Het eerste parcours was een 'light' vast parcours, dwz. zonder slalom en band, gevolgd door een compleet vast parcours en een jumping. Telkens vlot te doen, maar inclusief 1 of 2 technische stukken.
Nieuw was dat de vlugste hond met de minste strafpunten ook de parcourstijd bepaalde. De tijd werd afgerond, en met een toevoeging van 5 seconden was dat de parcourstijd.
Dorit won beide vaste parcoursen, en we konden op safe spelen op de jumping. Daar werden we derde en dat was genoeg om CK 2009 te worden.
Dorit treedt zo ook op het CK nu in de voetsporen van grote broer Cujo, die liefst 5X op rij CK werd in de jaren 2003-2008. Daarom ook nog even een fotootje van onzen 'beer' uit het archief.


PS1 : Traditioneel werd het CK ook afgesloten met een door Christel georganiseerde lunch, waaraan ook een paar andere leden hun lekkere bijdrage leverden, waarvoor (samen met de keurder van dienst) een dankuwel van alle aanwezigen !!!

Gevolg was wel dat ik niet meer kon gaan trainen daarna, samen met de Palmkes ook teveel gegeten...

PS2 : En Veerle werd met Witte Herder Yuki winnares bij de beginners ! Toevallig waren de laureaten van vandaag de 2 honden die ook al eens ge-canicross-ed hebben ... ;-)

Geen opmerkingen: