zondag 20 september 2009

Vlaams Kampioenschap Canicross Stevoort : 23 sec

Ieder kampioenschap heeft zijn verrassingen, en bijna maakten we hier zelf mee deel van uit. Drie maanden Canicross-rust konden Dorit niet deren. Ook een wespensteek in de verkenningsronde kon haar niet deren. En zo trok ze ons van de eerste tot de laatste meter naar een vierde plaats bij de Runners Mannen, op 23sec van brons !
Nu kunnen we mekkeren dat dit een zeer ondankbare plaats is, maar als er deze morgen mij iemand verteld had dat we 4e zouden eindigen, dan had ik hem knettergek verklaard. We gaan hier dus erg van genieten, want nooit deden we beter qua resultaat, en bovendien liep ik voor het eerst met Dorit > 16km/u.
En 23sec betekenen toch nog 0,6 km/u verschil, maar wat denken jullie van een verschil van 1 tiende van een seconde om goud en zilver te verdelen bij de Young Runners Mannen ? Dat overkwam ons speerpunt Steven vandaag, maar het is natuurlijk geen oneer om van Tom Drossaert te verliezen. En de CaniXrunners waren ook heel blij met dit zilver.
Ook Wendy bezorgde ons nog een tweede medaille, en behaalde een mooie bronzen plak vandaag met Mister Z !
Elco mocht 2 keer aan de bak, en liep eerst met bazinnetje Karlien en daarna ook nog eens met Selena op de korte afstand. Hetzelfde verhaalde als vorige keer toen ik zelf met Elco liep. De eerste helft, wanneer er van de startplaats weggelopen wordt, wil hij alsmaar terugkeren naar de start omdat hij weet dat zijn bazinnetje daar waarschijnlijk is. En na het keerpunt gaat hij er dan weer keihard tegenaan om zo vlug mogelijk bij de aankomst te zijn. Zo werd Selena met Elco 15e bij de Young Runners Vrouwen vandaag, waar ook Sofie nog aan de bak kwam met Umi (die nog moe was van de agilityles van gisteren, sorry...;-)). De uitslag van Sofie ontsnapt me even maar komt van op hun website.
Tom deed ook nog de funrun met Mister Z, en gaat volgend jaar vast ook de korte afstand lopen. Om te oefenen klom hij bij de prijsuitreiking alvast al eens op het hoogste schavotje...

En nu gaan we rusten...

7 opmerkingen:

tessa zei

dikke proficiat!

groetjs

Steven zei

Goed gelopen alletwee!! En dat met een hevig zonnetje ..

Hanna zei

Een hele dikke proficiat!

mykelpies zei

profitiat met jullie prestaties, en dorit heeft ook nog al eens goed gelopen hé.

Marc zei

Een gat van 23 sec, dat loop jij toch zo dicht!!!
Afin, toch nen dikke proficiat want je hebt toch maar mooi een plaats in de top-5.

Ralf, Loris en Kappo zei

Knap gelopen zenne!!!
Een dikke poot van Ralf en Loris

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Dankuwel allemaal !